Babacan’a ilk soru Ak Parti’den

Önceki gece, TRT Haber’de, Haber Odası Programı’nda Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le birlikteydik. Programın sahibi Serhat Akça, Türkeş’i, Başbakan Yardımcılığı...

Önceki gece, TRT Haber’de, Haber Odası Programı’nda Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le birlikteydik.

Programın sahibi Serhat Akça, Türkeş’i, Başbakan Yardımcılığı sıfatını önceleyen sorularla ağırlamak istese de özel olarak MHP’de genel olarak da siyasette yarattığı depremle başlamak kaçınılmaz oldu.


Türkeş’in sorularımıza verdiği yanıtlardan bazı bölümleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bunlardan ilki, soru tuzağına pek düşmeyen, kıssadan hisse cevaplarıyla da bilinen Türkeş’in tarzına çok uygundu.

Bu yanıt Bahçeli’yi çok kızdırır

Soruyu ben sordum.

“Bir siyasetçinin kolay kolay veremeyeceği bir karar verdiniz. Soyadınızı da düşünürsek çok daha zor. Herhalde MHP’den böyle bir noktada ayrılma kararı bir günde verilmemiştir. Kırılma noktalarınız ne oldu? Neden böyle radikal bir karar verdiniz de bakanlığı kabul ettiniz, Ak Parti’ye geçtiniz?” dedim.

Yanıtı şöyle oldu:

“Geçenlerde beni ziyarete gelen bir dostum söyledi. Almanya’da parti kapatmak varmış. Ben bilmiyordum. Dostum, ‘Almanya’da parti kapatmanın bir tek şartı var’ dedi. ‘Eğer bir siyasi parti iktidar olmak istemiyorsa Alman devleti o partiyi kapatır’ dedi. Alman anayasasında varmış. Ben dostumun yalancısıyım. Sorunuzun yanıtı, işin özeti bu aslında.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar