Kurtulmuş: Süreçte revizyon olabilir

Koalisyona kilitlenen Ankara’da, gündemin önemli diğer iki maddesi Suriye sınırımızdaki gelişmeler ve çözüm süreci.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la buluştuğumuz iftar yemeğinin...

Koalisyona kilitlenen Ankara’da, gündemin önemli diğer iki maddesi Suriye sınırımızdaki gelişmeler ve çözüm süreci.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la buluştuğumuz iftar yemeğinin temel konuları da bunlardı.
Kurtulmuş’un dün HDP’nin İmralı heyetinin yaptığı açıklamayla yeniden ısınan çözüm meselesinde, satır aralarında verdiği mesajlar dikkat çekiciydi.
Numan Kurtulmuş’un açıklamaları özetle şöyle:
AT PAZARLIĞI OLMAMALI: Biz, önyargısız olarak Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Koalisyon pazarlıkları, affedersiniz, ‘at pazarlığı’ şeklinde, ‘Şu bakanlık sana, şu bana, şu genel müdürlük sana, bu bana’ şeklinde olmayacaktır, olmamalıdır. Mühim olan hükümet protokolüdür. Bizim derdimiz koltuk moltuk değil. Yani kenara çekilip sütlü kahve içmek de var. Ama Türkiye’nin hükümetsiz bırakılmaması gerekiyor. Dolayısıyla, biz, herkesin elini açmaya çalışırız. Olur olur, olmazsa da tek başımıza isteyeceğimiz bir şey değil. Laf olsun diye görüşmeler yapılmayacaktır.
EN ZOR DÖNEMLERDEN BİRİNDEYİZ: (Hükümet kurulursa 4 yıl sürer mi?) Zor bir tabloyla karşı karşıyayız. Ama söylediğim temel alanlarda bir restorasyon sürecinin içine girilir, yeni kapılar açılabilirse tabii ki uzun dönemli hükümet olabilir. Buradaki kilit müştereklerde anlaşarak bir noktaya gelinmesidir ama herhalde Türkiye siyasetinin en zor dönemlerinden biri, bunu da kabul ediyoruz. Ben bir erken seçimin de Türkiye’ye ekonomik ve siyasi ilave bir yük getirmeyeceği, dalgalanma oluşturmayacağı kanaatindeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar