Kılıçdaroğlu: Yine koltuk değneği oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçildiğinin Geçici Başkan Deniz Baykal tarafından ilan edilmesinden birkaç dakika sonra sohbet olanağı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçildiğinin Geçici Başkan Deniz Baykal tarafından ilan edilmesinden birkaç dakika sonra sohbet olanağı buldum.

Kılıçdaroğlu MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis Başkanlığı seçimi konusundaki tavrının, 7 Haziran’da sandıktan çıkan mesajla uyuşmadığını düşünüyordu. Tarihi bir fırsatın kaçırıldığı inancındaydı.
CHP lideri kısa sohbetimizde sorularımıza şu yanıtları verdi:
MHP’nin bu tavrını bekliyor muydunuz?
Beklenen bir tavırdı. Başından beri beklenen bir şeydi. Çünkü AKP ne zaman köşeye sıkışsa kurtarıcısı bellidir. Koltuk değneği bellidir. Onun için beklenen bir şeydi.
Meclis Başkanlığı seçiminden çıkan sonuç sizce AK Parti-MHP koalisyonunun habercisi mi?
Onu bilemem. Kendi görüşmeleri var mıdır yok mudur o konuda bir yorum yapmak istemem. Bilmediğim bir konuda nasıl yorum yapayım?

Atmosfer değişti
Muhalefet bloğunun Meclis Bakanlığı ve koalisyon hükümeti için birlikteliğine çok uğraştınız. Sayın Bahçeli’nin tavrı bunu engelledi mi?
Seçimden sonra oluşan atmosfer bugün kan kaybetmiştir. Çünkü o atmosfer demokrasi istiyordu, tek parti istemiyordu, totaliter bir yönetim istemiyordu. Bugün o atmosferin ortaya çıkardığı bir aktör totaliter yönetimden yana tavır koydu. O nedenle o atmosfer bugün kalmamıştır.
MHP 7 haziran sonucunu almadı mı size göre? Tarihi bir fırsat mı kaçtığını düşünüyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar