Kılıçdaroğlu: İmralı ile değil, HDP ile görüşürüz

7 Haziran seçiminden çıkacak tablonun istikamet vereceği en ciddi gündem maddesi çözüm süreci olacak.İddialı bir seçim bildirgesi açıklayan CHP’nin çözüm sürecine ilişkin olarak temel...

7 Haziran seçiminden çıkacak tablonun istikamet vereceği en ciddi gündem maddesi çözüm süreci olacak.
İddialı bir seçim bildirgesi açıklayan CHP’nin çözüm sürecine ilişkin olarak temel yaklaşımı sürüyor. Ana muhalefet partisi, sorunun Meclis ve hukuk zemininde, şeffaf olarak yürütülmesini istiyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarından anlıyoruz ki CHP, bu temel yaklaşım üzerinden, müzakereye daha yakın bir modelle konuya bakışı formatladı.
Hafta sonu gerçekleştirdiği Düsseldorf gezisinden dönerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla çözüm süreci meselesini de konuştuk. Kılıçdaroğlu’nun süreç, HDP’nin tutumu ve diğer konularda gazetecilere yaptığı açıklamalar şöyle:



‘Barajı ön koşul yapabilirlerdi’

Seçim sonuçları sürecin geleceğini nasıl etkiler?

- Seçime kadar ve seçimden sonra da bir olay çıkmaması en büyük arzumuz. Ama güvensizliğin üzerine inşa edilen bir süreç var. Güvensizliğin iki önemli ayağı var; iktidar ve Kandil. Şimdi bir üçüncü ayak çıktı. O da Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla üç ana eksende ciddi sorunlar var. Ama hiç kimse süreci bozan taraf olarak kendisini göstermek istemiyor.

Sizin şu ana kadar eleştirdiğiniz formülasyonla gidecekse seçimden sonra da çözüm sürecinin bir parçası olmayacak mısınız parti olarak? Selahattin Demirtaş’ın size çağrıları var katkı için.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar