Hane Reis’i eve dönüyor

Referandum neticesini ben; "Cumhurbaşkanına mutlak evet" olarak özetliyorum. Siyasi istikrar ve güçlü liderliğin kurumsallaşması vaadi ile sandığa gidip "evet" oyu kullanan çoğunluk; şimdi...

Referandum neticesini ben; "Cumhurbaşkanına mutlak evet" olarak özetliyorum. Siyasi istikrar ve güçlü liderliğin kurumsallaşması vaadi ile sandığa gidip "evet" oyu kullanan çoğunluk; şimdi bunun neticesini görmek istiyor.
Bundan sonra tam da söylendiği gibi yürünecek ve partili cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi kurduğu, Reis'i olduğu evine geri dönecek. Bunun anlamı, güçlü liderliğin Anayasa referandumu ile kayda alınması ardından, gereğinin "hakkıyla" yapılmasıdır.
Sabah Yazarlar Kulübü olarak Anadolu'da Referandum Buluşmaları düzenledik. Burada çok sayıda insanla; yeni sistemi, siyasal ve ekonomik getirilerini tartıştık, kafalardakitereddütleri dinledik, partililerle iç içe olduk.
Gördüğüm, salonları; AK Parti'nin kadınlarının doldurduğu idi. "Erkekler nerede?" soruma gelen ortak cevap; "onlar bizim kadar çalışmıyor" kabilindeydi. İzlenimim, Başbakan Binali Yıldırım ve birkaç kabine üyesi dışında referandum sürecinde partinin işe fazlaca asılmadığı oldu.
Fakat şimdi durum değişiyor. Başbakanlığı döneminde AK Parti'yi dinamizmiyle iktidarda tutan, bütün seçimleri kazandıran Kurucu Başkan, hanenin Reis'i, yeniden eve dönüyor, bizzat kendisi işin başına geçiyor.
Kamuoyu yeni sisteme "evet" diyerek, vaat edilen faydayı bir an önce görmek, olumlu neticelerini almak ve daha iyi bir Türkiye'de yaşamak istediğini beyan etti zaten…
Nitekim millete bizzat hanenin Reis'i; "bürokratik oligarşisi sindirilmiş, çift başlılığı giderilmiş, koalisyonların çift başlılığın el frenlerinden arındırılmış" bir gelecek çizdi...
Daha etkin ve daha hızlı karar süreçleri, uyum yasalarıyla kurumsallaşacak, 2019'daki seçime dek yığınca ev ödevi hazır edilecek. Bunu da ancak ve ancak yeniden partisinin başına geçen, güçlü bir liderin etkin icra gücü sağlayabilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar