Rehavet Kurumu

Başlıkta hata filan yok. Kastettiğim, Rekabet Kurumu. Varlığına dair bir sorunum yok. Ancak varlık sebebini icra ederken takındığı rehavete dair söyleyeceklerim var.Son zamanlarda Rekabet Kurumu'ndan onay sürecinde inanılmaz...

Başlıkta hata filan yok. Kastettiğim, Rekabet Kurumu. Varlığına dair bir sorunum yok. Ancak varlık sebebini icra ederken takındığı rehavete dair söyleyeceklerim var.
Son zamanlarda Rekabet Kurumu'ndan onay sürecinde inanılmaz yavaşlama gözleniyor. İhanet demeye dilim varmıyor ama rehavet olduğu aşikâr.
Fabrika arazisi rantiyesine, Başbakan'ın da şikâyet ettiği mevzuat üzerinden hayatı zorlaştıran bürokrasiye sözü geçmeyen Rekabet Kurumu adeta kendisinden onay almak zorundaki yatırımcıya "bas git" dercesine yatırım hevesini kırmaktadır.
Oysa kurum olarak misyonu rekabet ortamının sağlanması, koruması ve geliştirilmesidir.
Rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları, hâkim durumun kötüye kullanılmasını ve rekabeti önemli ölçüde azaltacak birleşme ve devralmaları önlemek üzere piyasaları izlemek, düzenlemek ve denetlemek, rekabet kültürünü yaygınlaştırmak...
20 yıldır hayatımızdaki bu kurum rekabeti düzenlemek adına ne yaptı derseniz, ceza ve soruşturmalar dışında dişe dokunur başarı hatırlamayabilirsiniz. Fakat ülkeyi daha rekabetçi hale getirme noktasından bakınca rehavet kurumu haline geldiğini görürsünüz.
Yetmiyor, özellikle ülkeye yabancı sermaye ve ileri teknoloji girişinde, "rekabeti düzenlemek adına" sütre gibi davrandığına tanık olursunuz. Hangi ülke, dışarıdan gelecek ileri teknolojiye sorun çıkarır? Elbette ki rekabeti yıkıcı unsurlara karşı ülke ekonomisini korumak için, piyasadaki rekabeti azaltıcı girişimlere engel olunacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar