Daha fazla kazan dönemi

Türkiye'de 2 bin 490 Hollandalı firma var ve yaptıkları 21 milyar $'lık yatırım yetmez, daha fazlası mümkün... Başbakan Ahmet Davutoğlu kendisiyle geldiğimiz Lahey'de Hollandalı...

Türkiye'de 2 bin 490 Hollandalı firma var ve yaptıkları 21 milyar $'lık yatırım yetmez, daha fazlası mümkün... Başbakan Ahmet Davutoğlu kendisiyle geldiğimiz Lahey'de Hollandalı işadamlarına bunları söylüyordu dün. Yaşlanan ve yavaşlayan Avrupa'nın hâlâ dinamizmini sürdüren ülkesi Hollanda'da durgunluğu aşma yolunda çıkış arayan sermayeye, Türkiye'yi "jeopolitik risklere rağmen en istikrarlı büyüyen ekonomi" diye tanımladı Davutoğlu. 
17 milyon nüfusuyla neredeyse Türkiye kadar milli gelire sahip Hollanda ile sadece ticari ortak değil, gurbetçilerimizin varlığıyla da çok boyutlu ilişki içindeyiz. Bu gezinin,kimyasal silahların yasaklanması örgütü ve Türk toplumu temsilcilerini ziyaret yanı sırahükümetin reformlarını birinci elden yabancı sermayeye tanıtma amacı da var. 
Kazan kazan ilkesiyle zaten öteden beri ekonomik ilişkilerimiz bulunan Hollanda'da, Başbakan "daha fazla kazanmaktan" söz ediyor. Parasal genişlemeye rağmen büyümesi düşük pek çok AB ülkesinde olduğu gibi burada da yabancı yatırımcı, kendine yeni parlak ufuklar arıyor. Her ne kadar güneyimizdeki savaş, terör ve mülteci sorunlarıyla gündeme gelse de Türkiye, yakın gelecek için Hollanda örneği ülkelerdeki yabancı sermayeye farklı gelecek sunabiliyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar