Algı terörü

Henry Kissinger cevabını bir sonraki cümlede vereceği şu soruyu sorar: "Biz Amerika olarak neden güçlüyüz, biliyor musunuz?" ABD eski Dışişleri Bakanı; "çünkü..." der; "bizler Amerika olarak içimizdeki...

Henry Kissinger cevabını bir sonraki cümlede vereceği şu soruyu sorar: 
"Biz Amerika olarak neden güçlüyüz, biliyor musunuz?" ABD eski Dışişleri Bakanı; "çünkü..." der; "bizler Amerika olarak içimizdeki vatan hainlerini çabuk öldürürüz. Dünyanın birçok memleketinde vatan hainlerini ise kahraman yapar, ülkelerinde önemli yerlere getiririz."
Nedir bu önemli görevler ve ne yapar bu "yerel" hainler? Öncelikle aynı teknede oldukları insanlardan ayrışırlar. 
Gemi batarsa kendilerini garantiye almak isterler. Ya hücumbotta veya yatta yaşar, vatan gemisinde batan insan olmak istemezler.
Bir kavram olarak vatana ihanet, "bizim gibi düşünmeyen herkes" gibi içi boşaltılsa dazamandan bağımsız var olur ve o ülkede dışarıdan devşirdiği yaşam tarzı haricindekilerin varlığına karşı cephe alır.
Bunun en bildik yöntemi, algı yönetimidir ve "hedef kitleyi istenen bir fikir ve amaç üzerinden inanma, ikna olma sürecine sokmanın" adıdır. Nitekim aynı Kissinger "bir şeyin gerçek olmasından daha önemli olan, o şeyin gerçek olarak algılanmasını sağlamaktır" der.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.682 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.968 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.767 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar