Kissinger, Putin için devreye girdi

SURİYE için önemli kararların alındığı Trump-Putin zirvesi öncesinde, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’ın Moskova’da Putin’le gizli görüşerek...

SURİYE için önemli kararların alındığı Trump-Putin zirvesi öncesinde, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger’ın Moskova’da Putin’le gizli görüşerek kapsamlı anlaşmanın temellerini Trump için hazırladığı ortaya çıktı.

Bu sürpriz gelişme, bana Washington’daki İsrail’e yakınlığıyla bilinen bürokratlar tarafından aktarıldı.

Son derece tecrübeli olan Kissinger, zor uluslararası problemlere çözümler üretmekteki becerisiyle biliniyor Washington’da.

Kissinger hem Amerika’da hem de global düzeyde saygınlığı büyük olan diplomasi duayeni bir isim.

Suriye’nin güneybatısı için oluşturulan ve çok daha büyük bir planın parçası olan barış anlaşmasının hazırlık süreci hakkında çok az bilgi sızdırılmıştı.

Hatta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, görüşmenin açık gündemli olacağını belirtip “Başkan ne istiyorsa onu konuşacak”diyerek yapılan gizli çalışmayı saklamıştı.

Bu açıklamalar yapılırken bile Kissinger’ın Moskova’da olduğu ve Putin’le bir dizi görüşme yaparak ABD-Rusya işbirliğinin temellerini attığı belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar