Sedat Ergin magazin yazsaydı

Hürriyet Gazetesi’nin yayın yönetmeni Fikret Bila, bir çılgınlık yapıp, uçuk bir işe girişerek Sedat Ergin’e magazin yazısı yazdırsa neler olurdu? Fikret Bila’nın...

Hürriyet Gazetesi’nin yayın yönetmeni Fikret Bila, bir çılgınlık yapıp, uçuk bir işe girişerek Sedat Ergin’e magazin yazısı yazdırsa neler olurdu?

Fikret Bila’nın çılgınlık ve uçukluk yapması eşyanın doğasına aykırı tabii ki. Çünkü adam Ankara ciddiyeti illetinden mustarip.

İstanbul’da şu anda Mülkiyeliler Birliği’nin Ankara’daki eski halini özlüyordur büyük ihtimalle. Bilmeyenler için söyleyeyim; bu ruh hali Türkiye’nin önemli sorunlarından bir tanesidir. Belki de tek sorunudur. O mekânda yapılan sohbetlerden bugüne kadar Türkiye açısından hayırlı tek bir fikir çıkmamıştır.

Fikret’i şimdilik bırakalım, ona daha sonra sıra gelecek. Şimdiki konumuz şu: “Magazinci Sedat yazısını nasıl hazırlardı?”

1- Bir defa kısa yazması mümkün değil. Diyelim ki aslında önemli olmayan bir çifti gördü bir yerde. (Gerçekten önemli olanlar etrafta görünmüyorlar zaten.) Onlar hakkında bile bir aylık dizi yazar. Fasikül fasikül ansiklopedisini de yayınlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar