ABD'nin Kürt kartı

Washington’da Kürt kartı yine açıldı ve masada tekrardan dağıtılmaya başlandı. İlgili birimlerdeki bu yeni gelişme yönetimle aralarında 10 yıllık bir anlaşma olduğunu söyleyen YPG’nin...

Washington’da Kürt kartı yine açıldı ve masada tekrardan dağıtılmaya başlandı.

İlgili birimlerdeki bu yeni gelişme yönetimle aralarında 10 yıllık bir anlaşma olduğunu söyleyen YPG’nin buradaki temsilcilerini panikletiyor.

Rakka’da kendilerine yönetim tarafından verilen görevi yaptıktan sonra şehrin yönetimine karışmayacakları ve bölgeden çekilecekleri sözünü veren YPG bunun karşılığında kuzeyde kendilerinin Rojava dedikleri bölgede bir Kürt bölgesi oluşturmak sözünü aldıklarını düşünüyorlardı.

Hatta ABD yönetiminin bazı birimlerinde egemen devlet olarak anılmaya başlanan bu birimi Amerika’nın da koruyacağı düşünülüyordu.

Ancak Rakka sonrası yeni döneme uygun strateji geliştirmeye çalışan yönetimin konuya bakışının değişmesi ihtimali var. Rakka sonrası durumu için pozisyon alma çalışmaları yapan yönetim birimlerinin hesaplarında şu anda bağımsız bir Kürt oluşumu düşüncesi öncelikli değil.

Sorduğumda kimse bunu resmen teyit etmediğinden, gündelik yoğun bilgi akışını yönetmek için otomatik gelen hesaplardan bir tanesinde gördüğüm mesaj beni çok şaşırttı. Bir Amerikan diplomatının veri durumunu bu kadar net ve açık söylemesine ilk defa şahit oluyordum.

‘KÜRTLER AĞIR BEDEL ÖDEYECEK’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar