FBI'ın yeni başkan adayı

Başkan Trump bir süre önce yine attığı bir tweet’le FBI başkanlığına Christopher Wray’i aday gösterdi. Aldığı her karara “Mükemmel, çok güzel” diyen Başkan, bu aday için de...

Başkan Trump bir süre önce yine attığı bir tweet’le FBI başkanlığına Christopher Wray’i aday gösterdi. Aldığı her karara “Mükemmel, çok güzel” diyen Başkan, bu aday için de aynı lafı sarf etti.

Biz gazeteciler, Başkan ne derse desin adayın geçmişini araştırdığımızda ilginç bağlantılar görüyoruz.

Bunların hiçbiri suç değil, ama FBI başkan adayının bir Kongre soruşturma sürecinden geçmesi gerektiği için belki sorgulama safhasında o geçmiş, ilginç sorulara yol açabilir.

Kongre’de Turkish Caucus’un üyesi olan ve kendilerini “Türk dostu” olarak tanımlayan üyeleri, eğer yaşanan son olaylar nedeniyle pasifize olmasaydılar, onlar yeni adayın sorgulamasında bu geçmişe dayanarak şu ilginç sorular sorabilirlerdi:

1- Sayın Wray, siz daha önce King and Spalding adlı bir şirkette çalıştınız. Çok sayıda uluslararası işi olan bu hukuk şirketi, aynı zamanda son dönemde Gülen bağlantısı nedeniyle çok tartışılan Bank Asya’yla da çalıştı.

Şirketiniz bu bankanın İslami bankacılık esasları içinde büyümesine, dünyaya açılmasına yardımcı oldu. Hatta bu işi kurallara uygun yapmak için Dubai’den bir uzmanla da çalıştınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar