Katar krizini golf sahası mı çıkardı?

Donald Trump’ın hem Suudi Arabistan’da hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) önemli yatırımları var. BAE’de adını verdiği golf sahasından milyonlarca dolar kazanıyor. Yakında ikincisinin...

Donald Trump’ın hem Suudi Arabistan’da hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) önemli yatırımları var. BAE’de adını verdiği golf sahasından milyonlarca dolar kazanıyor. Yakında ikincisinin açılması için de anlaşma yapılmış.

1995 yılında Suudi Arabistan’daki plaza otelinin satışından kazandığı 325 milyon dolar Trump’ın o yıl iflastan kurtulmasına yardımcı olmuş. Bu anlaşmada yer alan Suudi prens, bundan önce Trump’a 18 milyon dolarlık bir yat da hediye etmiş.

Trump şu aralar Amerika’da altyapı yatırımlarına çok önem verdiği için, Suudi Arabistan bu altyapı yatırımlarında kullanılması için para ve sermaye yöneticisi Blackstone firmasına 20 milyar dolar kaynak aktarmış.

Dubai’de iş bağlantılarını Dubai’nin Donald’ı olarak bilinen Hussain Sajwani ile kuran Trump bu şehirdeki işletmelerinin tanıtımında eşi Melania’nın fotoğraflarını kullanmış.

Başkan Trump, Florida’daki malikânesinde verdiği yılbaşı partisine Hussain Sajwani’yi de davet etmiş ve o gece Arap işadamını ve ailesini davetlilere “Güzel insanlar” diye tanıtmış.

Bu geceden birkaç hafta sonra Trump’ın oğulları Donald Jr. ve Eric, Dubai’deki ilk golf sahasının açılışına katılıp Arap işadamıyla çektirdikleri fotoğrafları Instagram’da yayınlamışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar