Kürtlerin Rakka oyunu

Kendisine Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Eşbaşkan Yardımcısı unvanını vermiş olan İlham Ehmed birkaç gün önce bölgeden Washington’a getirildi ve Beyaz Saray’da görüşmeler...

Kendisine Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Eşbaşkan Yardımcısı unvanını vermiş olan İlham Ehmed birkaç gün önce bölgeden Washington’a getirildi ve Beyaz Saray’da görüşmeler yaptı.

Daha önce de Beyaz Saray’da yetkililerle görüştürülen İlham Ehmed, bu defa Rakka’nın DEAŞ’tan temizlenmesinden sonra YPG güçlerinin orada uygulayacağı stratejiyi anlattı ve onay aldı.

Türkiye’nin bu stratejiyi iyi anlaması, oynanmak istenen oyunu iyi kavraması ve tedbirlerini şimdiden almaya başlaması gerekiyor.

Yıllardan beri Washington’daki Kürt stratejilerini anlamamda bana yardımcı olan, hatta 1990’lı yıllarda bölgeye yönelik Kürt oluşumu haritalarını görmemi de sağlayan kaynaklar, bu defa da uygulanmak istenen yeni stratejiyi anlattılar.

KADINLAR ÖN PLANDA

Yeni stratejiye göre Amerikan destekli Kürt milisleri, Rakka’ya girer girmez erkek milisler göz önünden çekilecek.

Şehre Kürt milislerin kadınlardan oluşan bölümü olan YPJ’liler şehre sokulacak. Aralarından fotojenik olanların fotoğrafları çekilip dünyaya servis yapılacak.

Washington’daki kaynaklar, Kürtlerin bazı televizyon kanallarıyla çoktan bağlantı kurup kadınların savaştaki görüntülerini yayınlatmaya başladıklarını bile söylüyorlar.

Kadınları ön plana çıkararak hem Batı kamuoyunun sempatisini yanlarına çekmeye hem de Türkiye’de demokrasinin yara aldığının yayılmaya çalışıldığı bir dönemde kendilerinin demokrat olduğu algısını yaratıp Türkiye’yle karşıtlıklarını vurgulamaya çalışacaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar