Zirve sürerken...

ABD’nin, bir başka ülke liderini Beyaz Saray’ın tam karşısında yer alan Blair House’ta misafir etmesi tabii ki çok önemlidir. Bu durum genelde ABD’nin konuk ülke liderine ne kadar önem verdiğini...

ABD’nin, bir başka ülke liderini Beyaz Saray’ın tam karşısında yer alan Blair House’ta misafir etmesi tabii ki çok önemlidir.

Bu durum genelde ABD’nin konuk ülke liderine ne kadar önem verdiğini gösterir.

Zirveden bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tam eve girmiş yerleşirken bu konuyu Amerikalılara sordum.

“Tabii ki öyle” dediler, ama bir başka noktaya da dikkat çektiler.

“Bu aynı zamanda zirvede meydana gelebilecek olumsuzluklar öncesinde Başkan Trump’ın bir jest yapma ihtiyacı hissetmesinden de kaynaklanmış olabilir” dediler.

Ben bu yazıyı Amerikalı kaynağımın bulunduğu birimde bir köşeye çekilmiş yazıyorum.

Şu anda Beyaz Saray’da liderler yemek yiyor.

Biraz sonra Amerikalılara bilgiler akmaya başlar diye umuyorum.

Kısa süre sonra Blair House yorumunun hangisinin doğru olduğu veya iki ülke arası ilişkilere nokta mı yoksa virgül mü koyulacağı belli olacak.

Amerikalılar bir virgül, hatta noktalı virgül olmasını istiyor. Yapılan görüşmenin uzun vadede iki ülke arasındaki ilişkileri koparmasını katiyen istemiyorlar.

Bu bilgileri eğer zamanında gelirse yazıma koyacağım, yani bu yazı adeta bir canlı yayın gibi. Olay şu anda ben yazarken oluyor.

Bu birime, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Blair House’un yanındaki Lafayette Parkı’ndan geçerek geldim.

Sonucu söylemeden önce parkın içindeki durumu da anlatmalıyım size.

Parkta YPG’nin protestosu vardı; onların tam karşısında ise Türkler Erdoğan’a destek gösterileri yapıyordu.

Bir ara başı örtülü 3 Türk kadını yanlış taraftan parka girip Türklerin tarafına geçmeye çalıştı. YPG’liler bunu görünce hakaretler edip kadınların üstüne doğru hareketlendi.

Ben içgüdüsel olarak kadınların önüne çıktım basın kartımı da göstererek. Neyse ki polis, kadınların geçmesine izin verdi de olay büyümedi.

Sonra Beyaz Saray’ı gezmeye çalışan Amerikalı öğrenciler geldi. İki grubun arasında durarak ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı.

Bu arada Türkler, “Bir gece ansızın gelebiliriz” diye bağırıyordu.

Çocukların başındaki adamın yanına gittim, “Bir an önce çekilin aradan” dedim. Adam basın kartıma baktıktan sonra çocukları hızla oradan çıkardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar