Başkan Trump acaba mahsustan mı saçmalıyor

“Bayram değil, seyran değil, eniştem beni neden öptü?” deyiminin İngilizce söylenişi var mı, yoksa da bunu nasıl çeviririz bilemiyorum. Amerika’da söylendiği takdirde size herkesin kuşku ve korkuyla...

“Bayram değil, seyran değil, eniştem beni neden öptü?” deyiminin İngilizce söylenişi var mı, yoksa da bunu nasıl çeviririz bilemiyorum.

Amerika’da söylendiği takdirde size herkesin kuşku ve korkuyla bakacağı da kesin.

Ama böyle olmasına rağmen özellikle başkent Washington’da birçok insan hemen her gün Başkan Trump nedeniyle bu sözü söyleten duygularla doluyor.

Çünkü Başkan Trump hemen her gün neredeyse acımasız biçimde saçmalamaya başladı. Önemli saçmalıklarını da damadı Jared Kushner üzerinden yapıyor nedense.

İlk önce, saçmalamasıyla meşhur bir insanın bile duyduğunda hayretle karşılayacağı, onun bile “Saçma” diyeceği bir şey yaptı Trump.

Jared Kushner’e Beyaz Saray’da devletin yeniden yapılandırılması işini yürütme görevi verdi.

Bu, tüm hayatı boyunca muhasebecilik yapmış bir insana beyin ameliyatı yaptırmak gibi bir şeydi.

Hayatı boyunca New York’un zenginleri ve güçlüleri koruyan sosyetik çevrelerinde dolaşarak iş yapan Jared Kushner’in hiçbir devlet görevi deneyimi bulunmuyor.

Devlette çaycı olarak bile çalışmamış bir şahsa devleti yeniden yapılandırma görevi verilmesi saçmalıktan da öte bir iş olarak ortaya çıkıyor.

Aslında bunun mantıki bir açıklaması belki şöyle bulunabilir.

Beyaz Saray’daki “öteki deli” diye kod adı verebileceğimiz başstratejist Steve Bannon, devleti yıkma ve yıktıktan sonra yeniden kurma amacını ortaya koymuştu.

Şimdi işin yıkma aşamasını Jared Kushner’le yapmaya girişmiş olabilirler.

Başkan’ın son saçmalaması ise düzeyi daha da düşürdü ve insana “Pes” dedirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar