Beyaz Saray’ın Işık Abla’sı

Trump’ın başstratejisti Steve Bannon, Beyaz Saray’da bir tür anti İslam gölge hükümeti kurdu. Üyeleri arasında AK Parti hükümetine ve Erdoğan’a düşman olan insanlar da var. İstanbul doğumlu...

Trump’ın başstratejisti Steve Bannon, Beyaz Saray’da bir tür anti İslam gölge hükümeti kurdu. Üyeleri arasında AK Parti hükümetine ve Erdoğan’a düşman olan insanlar da var. İstanbul doğumlu Işık Abla da bu çevrelerin “İslam ve Erdoğan karşıtı görüşlerini Amerika’ya yayma” görevini üstlenmiş durumda

Washington’da ısınma turlarıma başlayıp derin ilişkileri iyi bilen eski kaynaklarımla konuşunca bugüne kadar hiç duymadığım bir gizli dünya açıldı önüme.

Türkiye, derinden çalışan bu gizli dünyayı tanımaz ve tedbirini almazsa Amerika’nın ileride kendisine karşı takınabileceği olumsuz tavırların nedenini (örneğin bölgede tüm çabalarımıza karşın ABD’nin PYD/YPG’nin yanında neden yer aldığını) anlayamaz.

Amerikan devletinin derininde çalışan güçleri her zaman 12 Mart 2017 PAZAR bana anlatmış olan kaynaklarım, bu defa da yeni koşullarda olan biteni bütün netliğiyle gösterdiler.

Başkanın başstratejisti Steve Bannon, Beyaz Saray içinde görünürde düşünce üretim merkezi şeklinde çalışacak olan “Strategic Initiatives Group (SIG)” adlı bir oluşum yaratmış.

Washington’da bu gruba “Trump’ın gölge hükümeti” deniyor. Bu gölge hükümetin en önemli üyelerinden biri de Sebastian Gorka.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar