Türkiye’yi bölecek asıl tehlike

“Asıl tehlike nedir?” diye sorsanız birçok insan terörü söyleyecektir. Dışarıdan gelen tehditler de var tabii ki. Ortadoğu’ya özgü olanlar da maşallah pek bol. Ama gerçekten tehdit oluşturan...

“Asıl tehlike nedir?” diye sorsanız birçok insan terörü söyleyecektir. Dışarıdan gelen tehditler de var tabii ki. Ortadoğu’ya özgü olanlar da maşallah pek bol.

Ama gerçekten tehdit oluşturan asıl tehlikeyi nedense kimse göremiyor. Bunu görüp anlatmak için benim gibi entelektüel düzeyi yüksek tecrübeli bir gazeteciye ihtiyaç vardı.

Ülkesini seven, büyüklerine saygılı, küçüklerine ise şüpheyle bakan bir yazar olarak bugün ülkemizi bölme potansiyeli olan tehdidi açıklamayı bir vazife addediyorum.

Biz erkeklerin (kendime uzun zamandır erkek demeyi bırakmıştım, bu vesileyle nostalji de yaşadım) 6 ayda bir kanser triplerine girmemize yol açan bir PSA testi var. Benim zaten yaklaşık 16 ayrı kanser tribim vardı, bir de bununla sayı 17’ye çıktı.

Şimdi “Bunun Türkiye’nin bölünme tehlikesiyle ne ilişkisi var?” diyeceksiniz. Bırakın tehlikeyi kardeşim, Türkiye bu konuda çoktan bölündü, yakında ciddi bir iç savaş bile çıkabilir.

İKİ GRUP

Bir grup diyor ki, prostatınızı sık sık rahatlatırsanız PSA oranınız da yüksek çıkmaz. Bunların sayısı hayli fazla. PSA oranı yüksek çıkınca kanser sinyali olabiliyor.

“Eh peki rahatlatalım bari kardeşim” derseniz bunun da kolay yolu yok, yani var da o pek işe yaramıyormuş. Prostatı rahatlatmak için illa 2 kişi gerekiyormuş. Yalnız başımıza yapmamız işe yarasaydı herhalde ben şu anda prostat riski en az insan olacaktım dünyada.

Yani açıkçası bol seks yaparsanız prostatınız rahatlayacakmış; sayıları hayli fazla olan bir grup böyle diyor.

Onların karşılarında yer alan grup ise şunu söylüyor: PSA testinize 3 gün kala sakın ha seks yapmayın; çünkü yaparsanız PSA oranınız yüksek çıkar, “Kanser riski var” diyebilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar