Gençler bunu not edin

Hepinizin hayalleri, umutları, özlemleri var. Aslında nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi düşünüyorsunuz. Belki bunlar beraberinde kuşkular, belirsizlikler, umutsuzluklar da getiriyor olabilir. Bütün bunlar normal....

Hepinizin hayalleri, umutları, özlemleri var. Aslında nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi düşünüyorsunuz. Belki bunlar beraberinde kuşkular, belirsizlikler, umutsuzluklar da getiriyor olabilir. Bütün bunlar normal. Çoğunluğunuzun babası veya dedesi olabilecek yaştayım.

Şu tavsiyemi unutmayın: Bu duygularınızı mutlaka bir yere not edin.

İleride benim yaşıma geldiğinizde bugünleri anlatmanız istenebilir sizden. İşte o zaman şu anda hissettikleriniz çok önemli olacak. Nerede neyi yanlış yapmışsınız, hayalleriniz neden gerçekleşmedi veya gerçekleşti, bu hesaplaşmayı o günkü notlarınıza bakarak yapmalısınız.

Ben tabii ki artık gelecek için hayal kuracak, bunu not edecek yaşta değilim. Ama zamanında bunu yapmamış olduğum için her gün pişmanlık duyuyorum.

En çok da gençliğimin geçtiği New York’ta, bugünlerde sokakta yürürken pişmanlıklarım artıyor. Genç yaşımda orada yürürken neler düşünüyordum, neler hissediyordum, nasıl hayallerim vardı, şimdi bunlar elimde not halinde olsaydı, güzel bir kitap konusu olabilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar