İlk günde de söyleyeyim

Geçmiş yılda çok yazdım, yeni yılın ilk gününde de söylemeliyim. Ben ancak “modern, demokratik, seküler ve Müslüman” bir Türkiye’de yaşadığım takdirde mutlu olabileceğim....

Geçmiş yılda çok yazdım, yeni yılın ilk gününde de söylemeliyim.

Ben ancak “modern, demokratik, seküler ve Müslüman” bir Türkiye’de yaşadığım takdirde mutlu olabileceğim. Bunu çok uzun zamandır hissediyor ve yazıyorum.

Bunu çok tekrar ettiğimin de farkındayım, ama konu çok ama çok önemli. Çünkü bireysel mutluluk arayışımı bir yana bırakın, bölgemizde, bırakın bölgemizi dünyada bu tanımdaki 4 ana unsuru bünyesinde bir arada tutabilen ve bunu sürdü- rebilecek Türkiye’den başka ülke yoktur.

Global dünyanın aradığı, dünya dengeleri açısından mutlaka olması gereken önemli ülkenin tanımı budur. Bunu sadece Türkiye istediği takdirde başarır.

Ben yeni yılda bu yönde adımlar atacağımızı da umuyorum. Cumhuriyet’imizin kurucusu Atatürk, bizim böyle bir ülke haline gelmemiz için gereken tohumları zamanında atmıştır. O öldükten sonra onun adına hareket edenlerin hataları nedeniyle bu amaçtan uzaklaşıldı.

Bence AK Parti’nin iktidara gelmesiyle bu ideali yakalamak bize şimdi daha yakın görünüyor.

“Modern, demokratik, seküler ve Müslüman” Türkiye, hem bölgesinde hem de dünyada lider ülke haline gelir, Erdoğan da büyük vizyonlu lider olarak tarihe geçer.

YENİ YILDA ASIL POLİTİK BAŞARI BU OLACAK 

Eski yılın sonlarına yaklaşırken çalışıyoruz, etrafıma baktım çoğumuz karamsarız, hava deseniz gri ve berbat, dışarısı da insanın ruhundaki griliği artırıyor.

Olacak iş değil. Bana göre mutsuzluğun olduğu ortamda iyi iş çıkmaz. İş ortamımız aslında çok güzel ama ruh hallerimiz nedeniyle güzelliği yaşayamıyoruz.

Abileri olarak inisiyatifi alayım dedim. Kendi aramızda küçük bir parti düzenledim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar