Trump'ın Türkiye'yle en ilgili adamı kim

Türkiye’deki gelişmeleri en yakından izleyen ve güncel konularda tavırlar alan, Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Danışmanı olup Trump’ın kulağına daima fısıldama imkânı...

Türkiye’deki gelişmeleri en yakından izleyen ve güncel konularda tavırlar alan, Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Danışmanı olup Trump’ın kulağına daima fısıldama imkânı olacak Michael Flynn.

Flynn’ın ocak ayından itibaren Amerika-Türkiye ilişkisinin nasıl gideceği konusunda en etkili isim olması kuvvetle muhtemel.

Türkiye’de de büyükelçilik yapmış olan bir diplomat, bana “Açıkça söylemek gerekirse bu Michael Flynn beni korkutuyor, ondan ürküyorum” demişti. Hakkında yazılanları, görüşlerini öğrendikçe beni de ürküttüğünü söylemeliyim.

“Bu korku, onun belalı bölgelerde tehlikeli ve zor operasyonlara katılmış bir casus olmasından kaynaklanıyordur” diyebilirsiniz. Evet bunu da kabul etmekle birlikte onun Müslüman ülkeler ve Müslümanlar hakkında söyledikleri de korkunç. İnancı sağlam arkadaşlarımın bunları duyunca hayli üzülüp tepki göstereceklerini tahmin ediyorum.

DARBE GECESİ VİDEOSU

Yakın zamanda Türkiye için çok önemli olacağından onu anlamaya çalışmanın işimin bir parçası olduğuna inanıyorum. Neyse ki anlamaya çalıştığım insanları aynı zamanda sevmek zorunda değilim. Öğrenmeye başladıklarımı açıkça yazayım ki yakında onunla kurulabilecek bağlantılarda bunlar da bir miktar yol gösterici olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 268 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar