Trump yönetiminde Türkiye için tehlike

Washington’da devlet yönetimini yakından izleyen kaynaklar, Trump yönetimi içinde oluşmaya başlayan, Türkiye-Amerika ilişkisinde büyük tehlike yaratacak bir gelişmeye dikkat çekiyorlar. Bu...

Washington’da devlet yönetimini yakından izleyen kaynaklar, Trump yönetimi içinde oluşmaya başlayan, Türkiye-Amerika ilişkisinde büyük tehlike yaratacak bir gelişmeye dikkat çekiyorlar.

Bu kaynaklar, Trump’ın kadro tercihlerinin ardından daha net görülen bu büyük tehlikeyi anlamak için Bush yönetimiyle bir karşılaştırma yapmak gerektiğini söylediler.

Devlet yönetiminin arka odalarını da iyi takip eden bu kaynaklar, radikal İslam’a karşı savaş açan Bush’un bile 11 Eylül’den sonra bir camiye gidip ılımlı İslam ile bu teröristler arasındaki ayrımı vurguladığını ve o dönemki yönetimin “terörün sosyal ve ekonomik koşullardan kaynaklandığını, İslam diniyle alakası olmadığını” belirttiğini, şimdi Trump yönetiminin asıl sorunun İslam’ın kendisiyle ilgili olduğunu düşünenlerden meydana geldiğini vurguluyorlar.

Bu düşüncenin Trump yönetimine tamamen hâkim olduğu takdirde Türkiye ile Amerika’nın rasyonel ve iki ülke çıkarına uygun bir ilişki kurabilmesinin çok zor olacağı belirtiliyor.

‘TÜRKİYE, ABD’NİN İÇ POLİTİKA PROBLEMİDİR’

Bu kaynaklar, “Bizler bugüne kadar Türkiye’yi Amerika’nın bir dış politika sorunu olarak ele alıp çözümler düşünmeye çalıştık. Ama Trump yönetiminde Türkiye, Müslüman bir ülke olarak artık bir iç politika sorunudur da” dediler ve analizlerini şöyle sürdürdüler:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 160 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar