Seküler dış politika

Evet tabii ki Ekonomi Bakanı’nın kim olacağı çok önemlidir, ama bir o kadar da önemli olan Dışişleri Bakanı’nın kim olacağıdır. Çünkü Dışişleri Bakanı, bu ülkenin...

Evet tabii ki Ekonomi Bakanı’nın kim olacağı çok önemlidir, ama bir o kadar da önemli olan Dışişleri Bakanı’nın kim olacağıdır.

Çünkü Dışişleri Bakanı, bu ülkenin ekonomik geleceğine de yön verecektir. 

“Nasıl?” derseniz onu da baştan söyleyeyim de konuyu sonra açmaya başlayayım.

Son G20 toplantısında da söylendi, önümüzdeki yıllarda dünyanın trilyonlarca dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı var.

Bu yapılan hesaplamada, Suriye’nin önümüzdeki yıllarda doğacak olağanüstü ihtiyaçları göz önüne alınmıyor.

Bu rakam şimdi bir trilyon dolarsa Suriye’nin doğacak ihtiyacı göz önüne alındığında üç veya beş misline rahatlıkla ulaşacaktır.

Barış gerçekleştikten sonra Suriye’nin yeniden inşa edilmesi ihtiyacı gündeme gelecek. Alt ve üstyapısıyla bir ülke yeniden kurulacak.

Türk firmaları altyapı konusunda zaten dünyada tecrübeliler. Suriye’de yatırımlar başladığında eğer Türkiye dışarıda kalırsa diğerlerinin bunu başarabilmesi neredeyse imkânsız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 271 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 248 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 162 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar