Türkiye gerçekten büyük devletmiş

İnsanın bazı gerçekleri görebilmesi için içinde yaşadığı ortamdan uzaklaşması gerekiyormuş. Nasıl ki birlikte olduğunuz kişiyi aslında çok sevdiğinizi bazen ondan uzak kalınca...

İnsanın bazı gerçekleri görebilmesi için içinde yaşadığı ortamdan uzaklaşması gerekiyormuş. Nasıl ki birlikte olduğunuz kişiyi aslında çok sevdiğinizi bazen ondan uzak kalınca anlarsanız, ülkenizin gücünü de kavramak için bazen uzaklaşmak, gerçeklere biraz dışarıdan bakmak gerekiyor.

Belki inanmayacaksınız ama bu gerçeği ben son 24 saat içinde anladım ve kavradım. Bazı iş sorunlarını çözmek için uzun zamandır gidemediğim Amerika’ya gittim.

Ben ne zaman böyle yurtdışına çıksam, yolculuk öncesinde ve süresince iyice dersimi çalışırım. Ülkedeyken iç sorunlara boğazıma kadar gömülüp dış gelişmelerden koptuğumdan, bu dışa açılmaların hemen öncesinde neleri kaçırdığımı ve global düzeyde nelerin tartışıldığını yoğun bir şekilde araştırırım.

Böyle yaparım ki, o dünyanın içine girdiğimde tartışılan konuların ve gündemlerin dışında kalmayayım. Ben özellikle bu tür gezilerimde medya çevreleriyle ilişki kurduğumdan, bunu yapmak benim için çok daha öncelikli ve kaçınılmaz oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar