Asıl yeni Türkiye ‘milenyum gençliği’dir

“Yeni Türkiye” kavramına hayli katı siyasi ve ideolojik anlamlar yüklenmeye başlandı. Hatta bu tanıma uymayanlara, sanki bu ülkeden değilmişler gibi davranılıyor. Bu şekilde davranıp tavır...

“Yeni Türkiye” kavramına hayli katı siyasi ve ideolojik anlamlar yüklenmeye başlandı. Hatta bu tanıma uymayanlara, sanki bu ülkeden değilmişler gibi davranılıyor.

Bu şekilde davranıp tavır alanlar “yeni Türkiye”yi baştan aşağıya yanlış anlıyorlar. Asıl yeni Türkiye onların görmek istedikleri değil, görmek istemedikleri, hatta unutmak istedikleri yeni gençliktir.

Şimdilerde her gece terörü tartışıyoruz. O örgüte, bu örgüte katılan gençleri anlatıyoruz. “Koalisyon neden kurulur veya kurulmaz”ı saatlerce anlatıyoruz, ama“milenyum” olarak adlandırılan yeni gençlik bunlarla gerçekten alakadar değil.

Onların kendilerine oluşturduğu yeni dünyalar var. Ve o yeni dünyaların içinde çok parlak, gelecek vaat eden işler yapan, Türkiye’yi derinden sessiz biçimde değiştirmek üzere olanlar da var. Buna “sessiz devrim” de diyebilirsiniz.

Bizler bunları görmek istemeyebiliriz. “Eskiden bildiklerimiz hâlâ doğrudur”diyerek boşuna çabalayabiliriz, ama şunu bilelim ki yaşamakta olduğumuz bu dünyayı ve kültürü, bu gençler kalıcı bir biçimde değiştiriyorlar.

Bu bir devrimdir, bir gençlik devrimidir ve sonuçları görmek isteyenler ve gözlerini kapamayanlar her taraftan görebilir.

Buna inanmak istemeyenler için, kültürün ve sosyal ilişkilerin nasıl değişmekte olduğuna dair birkaç örnek vereceğim:

- 26 Temmuz Pazar günü gazetemizin pazar ekinde Gülenay Börekçi’nin “18 altı Wattpad yazarları” hakkında olağanüstü ilginç bir analizi yayınlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar