Demokrasi ara rejimi, MHP sayesinde kısa sürdü

Seçim sonucu alındıktan sonra TBMM Başkanlığı seçimine kadar Türkiye bir ara rejim yaşadı. Geçmişte 10 yılda bir yaşamaya alışık olduğumuz ara rejim, bu defa 13 yıl sonra geldi. Bir...

Seçim sonucu alındıktan sonra TBMM Başkanlığı seçimine kadar Türkiye bir ara rejim yaşadı. 

Geçmişte 10 yılda bir yaşamaya alışık olduğumuz ara rejim, bu defa 13 yıl sonra geldi. Bir kuşağın eskiden bilip de unutmaya başladığı, genç kuşağın ise belki de ilk kez tattığı bir duyguydu bu ara rejim ortamı.

Bu kısacık sürede bizler, artık unutmaya başladığımız demokrasinin ne kadar da soluk verici, ne kadar da insanı canlandırıcı bir şey olduğunu tekrar anladık. 

Bu havayı özlemiştik ve doğrusunu isterseniz birçoğumuz, bu duyguların, bu havanın bir daha tadılabileceğini bile düşünmüyordu. 

Seçim sonucunda bir mucize oldu. Çok kısa sürse de, ömrü çarşamba gününe kadar devam etse de  insanlarımız demokrasinin aslında ne kadar güzel bir şey olduğunun tadına vardı. 

İnsanlar hedefe konulmadan, düşman ilan edilmeden kendi hayat tarzlarını istediği gibi yaşayabileceklerini, fikirlerini istediği gibi söylemenin güzel bir şey olduğunu, her gün nefret söylemi dinlememenin ne kadar da huzur verdiğini bu kısa sürede tekrardan gördü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 260 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 262 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 242 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 157 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar