Soykırım iddiasında freudyen dil sürçmesi

SOYKIRIM iddiasını sürdürenlerin neden işi tarihçilere bırakmadığı bence freudyen slip (freudyen dil sürçmesi) diye bilinen nedenden dolayı açıkça ortaya çıktı. “Freudyen dil...

SOYKIRIM iddiasını sürdürenlerin neden işi tarihçilere bırakmadığı bence freudyen slip (freudyen dil sürçmesi) diye bilinen nedenden dolayı açıkça ortaya çıktı.

“Freudyen dil sürçmesi”, en basit anlatımıyla insanın başka şeylerden söz ederken istemeden bilinçaltında yer alan gerçek fikirlerini ortaya koyuverecek şekilde gayri ihtiyari konuşmasıdır.
Yıllardır uluslararası camiada bir “soykırım” iddiasıdır tartışılıp duruyor. Türkiye ise bütün gücüyle buna karşı çıkıyor.

Bu sadece uluslararası politikanın acımasız güç ilişkileri veya olası tazminat yollarının açılmamasıyla ilgili değil.

Aslında meselenin altında çok daha farklı ve bir o kadar da şeytani bir oyun yer alıyor.

Bunu kimse cesaret edip dillendirmiyor tabii ki. Bu ancak uluslararası reel güç ilişkilerinin gizli perde arkalarını bilen ve bunu haklı olarak bizim gibi insanlarla paylaşamayanlarca bilinen gizli bir süreç.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonucu neden böyle oldu? 12 Mayıs 2023 | 266 Okunma Kitabın ortasından konuşuyorum ve diğer lüzumsuz seçim notları 08 Mayıs 2023 | 263 Okunma Alevi tartışması 05 Mayıs 2023 | 246 Okunma Dün bu yazıyı yazarken... 01 Mayıs 2023 | 158 Okunma Mea Culpa 28 Nisan 2023 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar