AK Parti tek başına iktidar olabilir mi?

Diyarbakır mitingine yapılan “seçim ayarlı” saldırı HDP’ye yaramıştı.  Ankara’daki saldırı da aynı sonucun meydana gelmesi için plânlandı. Peki, HDP bu saldırıdan...

Diyarbakır mitingine yapılan “seçim ayarlı” saldırı HDP’ye yaramıştı. 

Ankara’daki saldırı da aynı sonucun meydana gelmesi için plânlandı.

Peki, HDP bu saldırıdan istifade edebilir mi?

MAK Danışmanlık adlı kamuoyu araştırma şirketinin yönetim kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 19 il, 171 ilçede 5500 kişi ile gerçekleştirdikleri  yüzyüze görüşmeler sonucunda elde  edilen kanaati paylaşıyor:

“Bu seçimin karakteristik özellikleri bambaşka. Gelişmeler, kamuoyunun saldırıya bakışı bu hadiseden HDP’nin nemalanamayacağını gösteriyor.”

Araştırmadan çıkan sonuca göre, Ankara Garı’nda meydana gelen terör eyleminin failleri arasında PKK’nın da olduğu yönündeki kanaat öne çıkmış durumda.

Bunda, HDP önde gelenlerinin saldırının ardından bu olaydan adeta memnuniyet duydukların ortaya koyan tavırlar içine girmelerinin önemli payı olsa gerek.

Akit, saldırı alanına karanfil koyan HDP önde gelenlerinin şen şakrak fotoğraflarını birinci sayfadan kuvvetli bir şekilde vermişti malûm.

Bu görüntüler vatandaşın dikkatinden kaçmıyor.

Saldırının tek siyasi hedefi olan AK Parti’yi suçlamak, olaydan “siyasi rant” çıkartmaya çalışmak Meclis içi muhalefet blokunun en 

büyük hatası.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hilm 24 Şubat 2019 | 3.856 Okunma Yerel seçimler, ittifaklar, ev hanımları ve esnaflar… 14 Aralık 2018 | 9.069 Okunma Hadi gel “özümüze” geri dönelim!.. 02 Eylül 2018 | 8.411 Okunma  'Bize Madik Attılar!' 31 Ağustos 2018 | 7.774 Okunma Piknik Alanları Niçin Kirli?.. 28 Ağustos 2018 | 7.487 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar