Umut ve kaygı üstüne

İnsan, umut ve kaygılarıyla vardır. Umutsuz kaygı, insanı bitirir. Ama kaygısız umudun gücü de çabuk tükenir. Çünkü umut, geçmişin kaygılarını giderip yeni ufuklara yönelmek...

İnsan, umut ve kaygılarıyla vardır. Umutsuz kaygı, insanı bitirir. Ama kaygısız umudun gücü de çabuk tükenir. Çünkü umut, geçmişin kaygılarını giderip yeni ufuklara yönelmek içindir. Öte yandan kaygıları görmezden gelen umut, hedefini şaşırır.

YENİ BAŞLANGIÇLAR

“Yeni başlangıç” fırsatları yaratmak, insanlığın ortak bir icadıdır. Çünkü her başlangıç umut yüklüdür. Geçmiş, kimi zaman insanın gücünü tutsak eden bir yüke dönüşür. “Yeni başlangıç”, geçmişin yükünü serinkanlılıkla değerlendirilen bir derse dönüştürüp, onu geleceğin güç kaynağı haline getirmek içindir. Bayramlar, “toplumsal yeni başlangıçlar”dır. Ülkemizin geleceğine ve milletimizin birliğine güç katması dileğiyle, herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlarım.

UMUT VE KAYGI ARASINDAKİ İLİŞKİ

Umut ve kaygı arasındaki ilişki, tarih boyunca, doğru ele alındığında insanlığın ilerlemesinin güç kaynağını oluşturduğu gibi, gericilik tarafından da kendi egemenliğini pekiştirmek için hep kullanılmıştır. Gericilik, kaygıdan da, umuttan da, toplumun gizilgücünü tutsak edip kendi hedefi doğrultusunda yönlendirme amacıyla yararlanmaya çalışmıştır. Koşulların olumsuzluğunu abartarak kaygıyı derinleştirmek, umudu yalnızca köreltmekle kalmaz, sahte umutların imal edilmesi için uygun bir zemin de yaratır. Boş umutlar, milletin gücünü heder ettiği gibi, bu gücün bir bölümünü kendi aleyhindeki mevzilere de yığar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milli demokratik devlet ve kalkınma (1) 16 Nisan 2022 | 76 Okunma Üniversite yönetimi sorunu 09 Mart 2021 | 26 Okunma Moskova’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Planı-2 08 Ekim 2019 | 201 Okunma Moskova’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Planı-1 01 Ekim 2019 | 416 Okunma Bilinç ve sahte bilinç 17 Eylül 2019 | 64 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar