'Kıbrıs'a gelmeyin' operasyonu mu?

Kuzey Kıbrıs, turizm ülkesi olarak bilinir! Ama dünyanın en pahalı uçuş destinasyonuna sahip ülke. Bilet fiyatları o kadar yükseldi ki, Ada’dan çıkış da giriş de imkansız gibi. Sadece ‘kumar’...

Kuzey Kıbrıs, turizm ülkesi olarak bilinir! Ama dünyanın en pahalı uçuş destinasyonuna sahip ülke. Bilet fiyatları o kadar yükseldi ki, Ada’dan çıkış da giriş de imkansız gibi. Sadece ‘kumar’ oynarsanız, bilet ücreti sorununuz olmaz. oteller bunu karşılıyor. Normal bir turistin binlerce TL’ye varan bilet ücretini ödemesini düşünmek fazla iyimserlik olur. Örneklendirirsek, bir arkadaşım Kıbrıs’ta tatil yapmak istedi. Beş yıldızlı güzel bir otelle anlaştı. Uçak biletlerini almaya kalktığında, neredeyse otele ödeyeceği ücret çıkarıldı karşısına.  Tabii ki vazgeçti, Antalya veya Yunan Adaları’nı gündemine aldı.
KTHY böyle battı

Şimdi şu denilebilir, tur operatörlerinde ‘uçak-bilet dahil’ uygun fiyatlar var. İşte sorun da buradan başlıyor. KKTC’deki siyasi boşluk nedeniyle binlerce bilet ‘toplu şekilde ucuza’ satılıyor. Zamanında Kıbrıs Türk Hava Yolları da bu şekilde batırılmıştı. Şirketin binlerce bileti yandaşlara verilmişti. Mesela Kıbrıs-Londra uçuşu 20 sterline yani 100 TL’ye toplu şekilde satılmıştı. Sonra şirket göz göre göre battı, gitti. Son zamanlarda, Kuzey Kıbrıs’tan Rum Larnaka Havaalanı’nı kullananların sayısı da arttı.

Bunun nedeni ise, Ercan-İstanbul gidiş dönüş bilet fiyatına, Larnaka-Atina-İstanbul gidiş dönüş bileti bulunuyor. Vatandaş da, bir gün de Atina’yı görürüm mantığı ile Rum tarafındaki havaalanını kullanıyor. Sonra da ‘Neden Türkiye’den milyonlarca turist Yunan Adaları’na gidiyor da Yavruvatan’a gelmiyor?’ eleştirisi yapılıyor. Yunan Adaları’nda yaptığı tatille Kuzey Kıbrıs’a tek yön uçak bileti alamıyor turist, farkında mısınız? KKTC Turizm Bakanlığı bu konuda bir çalışma yaptığını belirtiyor.

Ne diyelim, turizm ülkesi bitiriliyor. Kimsenin umurunda değil. Sonra ortaya çıkacak mali açıkları nasıl olsa kapatacak bir ülke, Türkiye var!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derinliklerde yatan tarih 09 Ekim 2017 | 115 Okunma Ada'ya 'Kurtlar Vadisi' oteli 02 Ekim 2017 | 172 Okunma Çirkinlikte yarışmışlar 25 Eylül 2017 | 137 Okunma Kıbrıs, Las Vegas olur mu? 18 Eylül 2017 | 217 Okunma Kıbrıs denince ne anlıyoruz? 11 Eylül 2017 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar