Trump’a karşı ABD basınına Avrupa’dan destek

Almanya’nın kamu yayıncısı Deutsche Welle’nin “ifade özgürlüğü ödülü” bu yıl ABD Başkanı Donald Trump’ın basını hedef alan çıkışları...

Almanya’nın kamu yayıncısı Deutsche Welle’nin “ifade özgürlüğü ödülü” bu yıl ABD Başkanı Donald Trump’ın basını hedef alan çıkışları karşısındaki kararlı duruşuyla takdir toplayan Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin oldu.

Ödülün gerekçesi üzerine konuşan Alman Federal Basın Konferansı’nın başkanı gazeteci Gregor Mayntz, “Ben burada ne yapıyorum, bir yanlış anlama olmasın” diye espriyle söze başladıktan sonra ifade özgürlüğü ödülünün daha önceki sahiplerini hatırlattı. İlk ödülü 2015 yılında Suudi Arabistan’da hâlâ tutuklu bulunan blog yazarı ve aktivist Raif Bedevi almıştı. Geçen yılki ödül de Hürriyet merkezine yapılan saldırıların ardından gazetenin o tarihteki genel yayın yönetmeni olarak bu satırların yazarına verilmişti.

Mayntz, bu atıflardan sonra sözü kendisi açısından şaşırtıcı olan unsura getirdi: İfade özgürlüğü ödülünü bu kez özgürlükler ülkesinden meslektaşlara veriyor olmak... İnanması güç...”

Ödül, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği’nin başkanı Jeff Mason’a verildi. Reuters haber ajansının Beyaz Saray muhabiri olan Jeff Mason, ödülü aldıktan sonra yaptığı kabul konuşmasında durumun biraz garip gözüktüğünü ifade etmekten kendini alıkoyamadı. “Geçmişte dernek olarak ifade özgürlüğü ödülü almamız düşünülemezdi herhalde...” diye söze girdi ve şöyle sordu “Nasıl oluyor da Beyaz Saray Muhabirleri Derneği olarak bize böyle bir ödül verilmesinin düşünüldüğü bir noktaya geldik?”

‘BİZ ÇAKMA HABER DEĞİLİZ’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 1.127 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 735 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 598 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 652 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar