FETÖ ile mücadelede ciddiyet gereği

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile internet sitesinin yöneticisi Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu, terör örgütüne “üye olmamakla birlikte yardımcı olmakla” suçlanıyorlar. Olgun ve Ulu...

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile internet sitesinin yöneticisi Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu, terör örgütüne “üye olmamakla birlikte yardımcı olmakla” suçlanıyorlar. Olgun ve Ulu, Fetullahçı terör örgütünü (FETÖ) destekledikleri suçlamasıyla 26 Mayıs tarihinden bu yana cezaevinde demir parmaklıklar arkasında bulunuyor. Yurtdışında bulunan Burak Akbay hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

*

Sözcü gazetesini FETÖ ile irtibatlandırabilmek için şüphelilere birçok suçlama yöneltiliyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu suçlamaların neresinden tutacağımı bilemiyorum.

Suçlamalardan biri, Sözcü gazetesinin 15 Temmuz 2016 günü internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelin adını geçirerek darbecilere adres gösterdiği iddiası.

Bir demokraside Cumhurbaşkanı’nın nerede kaldığının yazılabilmesi basın özgürlüğü çerçevesinde olağan bir durumdur. Geçmişte gazetelerin Ankara büroları cumhurbaşkanları ya da başbakanlar tatile çıkıp ortadan kaybolduklarında, onların nerede kaldıklarını bulup birbirlerini atlatmak için kıyasıya rekabet ederlerdi. Geçmişte övgü konusu olan bir gazetecilik çabasının bugün terör suçuna dönüşmüş olması, basın özgürlüğünün ülkemizde ne kadar zemin kaybettiği konusunda bize yeteri kadar fikir veriyor.

Kaldı ki ortaya çıkan deliller, darbecilerin Erdoğan’ın nerede olduğunu öğrenebilmek için Sözcü gazetesinin yardımına ihtiyaç duymadıklarını da ortaya koyuyor. Erdoğan’ın beş yaverinden dördünün FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle bugün sanık olmaları bunun en açık kanıtıdır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki darbe girişimiyle ilgili olarak hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ı yakalamak üzere Çiğli’den helikopterle yola çıkan ekibe otelle ilgili bilginin Başyaver Kurmay Albay Ali Yazıcı tarafından verildiği belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart Yerel Seçimi analizi (5) Güneydoğu’daki seçim sonuçları bize ne anlatıyor? 18 Nisan 2024 | 682 Okunma 31 MART YEREL SEÇİMİ ANALİZİ (4) Katılım oranı düşüklüğünün gerisindeki dikkat çekici yönelişler 17 Nisan 2024 | 733 Okunma 31 Mart yerel seçimi analizi (3) İl genel meclisleri ile merkez ilçe belediyeleri arasındaki güç dengesine bakınca... 13 Nisan 2024 | 592 Okunma 31 Mart Yerel Seçimi analizi (2) 51 ilde ‘il genel meclisi’ sonuçlarında tablo büyükşehirlerden biraz farklı 12 Nisan 2024 | 447 Okunma 31 Mart seçimleri analizi (1) CHP VE AK Parti’nin gerçek oy miktarlarını nasıl okumalıyız 11 Nisan 2024 | 649 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar