Niyet okuyup gazeteci tutuklamak

ATILAN başlığın vahim derecede hatalı olduğu konusunda herkes mutabık.Bizzat gazetenin internet bölümünün yöneticisi, aynı bölümde çalışan bir editörün attığı bu...

ATILAN başlığın vahim derecede hatalı olduğu konusunda herkes mutabık.
Bizzat gazetenin internet bölümünün yöneticisi, aynı bölümde çalışan bir editörün attığı bu başlığın sorunlu olduğunu hemen fark edip 55 saniye sonra yayından kaldırdıklarını söylüyor.

Ancak 55 saniye içinde düzeltilmiş olsa da bu başlığın atılmış olması, Cumhuriyet gazetesinin internet bölümünün Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’i demir parmaklıkların arkasına gitmekten kurtarmamıştır.

Olay 10 Mayıs tarihinde Denizli’de bir trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in ölüm haberini duyurmak üzere Cumhuriyet’in internet servisindeki bir editörün attığı “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” başlıklı tweet mesajıdır.

Aynı başlık gazetenin internet sitesine de konmuştur.

Mustafa Alper, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’cü darbecilerle ilgili ilk iddianameyi hazırlayan savcıdır. Merhum Başsavcı, 15 Temmuz gecesi de ilk andan itibaren darbeye karşı kararlı bir tavır sergileyerek hemen harekete geçmiş ve Denizli havaalanına giderek buradan askeri uçak kaldırıp Ankara’daki kalkışmaya katılmak isteyen darbeci askerler hakkında işlem başlatmıştır.

Oğuz Güven, 10 Mayıs günü gözaltına alındıktan beş gün sonra verdiği savcılık ifadesinde kendisini özetle şöyle savunmuştur:

“Bu başlık yanlışlıkla atılmıştır. Ben editöre ‘ilk FETÖ iddianamesini hazırlayan Mustafa Alper’in aracını kamyon biçti’ şeklinde twit atmasını söyledim.

Ancak Birkan Erol yanlışlıkla ‘Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti’ şeklinde twit girmiştir. İnternetin getirdiği rekabet ve hız faktörleri göz önünde bulundurularak bir an önce haberi duyurmak amacıyla bu şekilde bir yanlışlık meydana gelmiştir. Ayrıca söz konusu twit 55 saniye sonra kaldırılmış, (internetteki) başlık düzeltilmiştir. Bu da ilk twitin sehven girildiğinin göstergesidir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar