Meğer bizim Kadri baş FETÖ’cüymüş, haberimiz yok

GEÇEN salı günü Cumhuriyet gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında hazırlanan iddianameye süratle göz gezdirirken tuhafıma giden pek çok noktadan biri, gazeteci Kadri Gürsel ile FETÖ/PDY örgütü...

GEÇEN salı günü Cumhuriyet gazetesi ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında hazırlanan iddianameye süratle göz gezdirirken tuhafıma giden pek çok noktadan biri, gazeteci Kadri Gürsel ile FETÖ/PDY örgütü arasında yoğun bir iletişim trafiğine dikkat çekilmesiydi.
Toplam 19 sanık arasında FETÖ/PDY mensupları ile en yoğun iletişimi olan kişi olarak Kadri Gürsel görünüyor. İddianamede, Gürsel’in 92 ByLock kullanıcısı şüpheli şahıs ve ayrıca haklarında FETÖ/PDY terör örgütünden dolayı soruşturma bulunan 21 kişiyle “iletişim kaydı” bulunduğu yazılı. Bu durumda, FETÖ örgütüne yardımcı olmakla suçlanan Kadri Gürsel’in (92+21) toplam 113 FETÖ şüphelisiyle iletişimde bulunduğu sonucu çıkıyor. Kendisinin bu irtibatlarına ayrılan yer toplam 306 sayfalık iddianamede yaklaşık 11 sayfa tutuyor.
* * *
Kadri Gürsel’i tanımasam bu iddiayı belki bir ölçüye kadar ciddiye alabilirdim. Milliyet gazetesinde 2005-2009 yılları arasında beş yıla yakın bir süre kendisiyle çok yakın mesai yaptım, sonrasında da hukukumuz aynen devam etti. İnsan olarak tanımaktan, birlikte çalışmaktan kıvanç duyduğum bu arkadaşımın dünya görüşünü, hayata bakışını çok iyi bildiğimi iddia edebilirim. Gülen cemaatine olan kategorik olumsuz bakışını da çok iyi bildiğim biri o. Ayrıca, bazı liberal ve solcu gazeteci yazarların yaptığı gibi geçmişte cemaat ile flört etmedi, onlarla arasına kalın bir duvar çekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kuzey Irak’ta çekilen fotoğraftaki üçlü görüntü neyin habercisi? 19 Mart 2024 | 1.469 Okunma Suriye’deki DEAŞ meselesinde yollar Esad’a mı çıkıyor? 15 Mart 2024 | 223 Okunma Amerika’da Suriye’den çekilme tartışması büyüyor 14 Mart 2024 | 592 Okunma ABD’nin PKK/YPG’ye desteği ve Suriye’deki DEAŞ’lı tutuklular meselesi 13 Mart 2024 | 611 Okunma Kalın ve Fidan’ın Washington çıkartması, ABD ile yeni bir dönemin habercisi mi 08 Mart 2024 | 643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar