Yürüyüş sonunda adalet gelir mi?

Olağanüstü Hal (OHAL) Yasası'na dayanarak 150 bine yakın kamu görevlisi Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarıldı. Atılanların...

Olağanüstü Hal (OHAL) Yasası'na dayanarak 150 bine yakın kamu görevlisi Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarıldı. Atılanların hemen tüm hakları yandı. Bu konuda haksızlıklar yapıldıysa bunun düzeltileceği sözü verildi. Ancak aradan 11 ay geçmesine rağmen iç hukuk yolları da açılmadığı için hiçbir somut adım atılmadı. Herkes bir umutla bekliyor.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) 20 bin civarında atılan kamu görevlisi başvurunca AİHM, Türkiye'ye bu konuda gerekli adımları atması uyarısında bulundu. 7 kişiden oluşan OHAL İnceleme Komisyonu'nun kurulacağının açıklanmasından ancak 3 ay sonra bu kurul oluşturuldu. Yani hiç aceleleri yok. Bu kurulun hangi kriterlere göre dosya üzerinde inceleme yürüteceği henüz belli değil. İncelemeler belki de yıllarca sürecek. Temmuz ayı başından itibaren komisyon başvuruları kabul edecek.

“ADALET… ADALET”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu boşuna “adalet… adalet” deyip yürümüyor. Ülkede hemen her alanda adaletsizlik almış başını gidiyor. İnsanlar kamu görevinden ihraç ediliyor, kimse hakkını arayacak makam bulamıyor, yargıya gitmelerine bile fırsat verilmiyor. Aradan bir yıl geçtikten sonra komisyon kurulacak, “haksız yere atıldığına” karar verilenler göreve döndürülecek. İyi de siz bu insanları zamanında neye göre attınız, damgalanmasına nasıl seyirci kaldınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 33 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 458 Okunma Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? 13 Mart 2024 | 234 Okunma Hükümete verilen muhtıra 12 Mart 2024 | 108 Okunma Emekli Ayşe hanımın üç maaşı Cumhurbaşkanlığı’na gitti 08 Mart 2024 | 163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar