Sınırlarımızda büyüyen tehlike unutuldu

Türkiye'yi halk oylamasına kilitleyenler, komşularımızdan sonra Avrupa ülkeleriyle de karşı karşıya geldi. Devletin uçağını kullanıp halk oylamasında “evet” oyu verilmesini istiyorlar. Artık...

Türkiye'yi halk oylamasına kilitleyenler, komşularımızdan sonra Avrupa ülkeleriyle de karşı karşıya geldi. Devletin uçağını kullanıp halk oylamasında “evet” oyu verilmesini istiyorlar. Artık işler o hale geldi ki, tercihini “hayır”dan yana kullanacak olan herkesi “terörist”, “vatan haini”, bölücü terör örgütü PKK ile ilişkilendiriyorlar. Bu durumda seçmenlerin neredeyse yarısı hatta biraz daha fazlası “terörist” damgasını yiyecek. Düşünün, ömrünü bağımsız yargı için, hukuk için harcayan, niçin bu anayasaya “evet” denilmemesi gerektiğini anlatan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nu bile terörist ilan edebiliyorlar.
Zaman zaman AKP yetkilileri, “hayır” diyenlerin PKK'lılarla, teröristlerle birlikte oy kullanacağını belirtiyor ama merak etmesinler “hayır” diyecek olan PKK'lı yok. Eğer devlet olarak bölücü örgütle kararlı bir mücadele ediyorsan, onların seçim sandığına gitmesi, oy kullanması da mümkün değil. Yapılması gereken, terör örgütünün halk üzerinde baskı kurmamasını önlemeniz, seçimin özgür bir biçimde yapılmasıdır.

YPG'NİN ÖZEL YÖNETİM OYUNU

Biz “evet”, “hayır” derken, yalnız Avrupa ülkeleri değil komşumuz Suriye, Irak'ta da ülkemizi rahatsız eden gelişmeler daha da boyut kazanarak artıyor. Askerimiz El Bab'da bekliyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, sıranın Menbiç ve Rakka'ya geldiğini söylemişlerdi ama durum hiç öyle değil. Askerimizin Menbiç çevresinde 300 nüfuslu iki köyü ele geçirmesi, Menbiç'e gireceğimiz anlamına gelmiyor. Çünkü bu ilçe tam anlamıyla üç devlet tarafından çembere alınmış durumda… Bir “uçuş yasağı” konulması halinde, askerimizin eli-kolu tamamen bağlanmış olacak.
“PKK, Menbiç'i terk ediyor” açıklamaları yapıldığında, biz “PKK, Menbiç'i terk etmeyecek” diyorduk. Öyle de oldu. Arap şehri olan Menbiç'te, Araplar sözde “güvenlik” nedeniyle uzaklaştırılırken, yerlerine Kobani'den getirilen Kürtler yerleştirildi. PKK'lılar ve onun Suriye uzantısı YPG'lileri ABD, Rusya, Suriye askerleri koruyor. Onlar da bu durumu fırsat bildi, “özerklik” ilan ettiklerini açıkladı. İlçede yürüyüşler yapıyor, marşlar söylüyorlar. Dokunan, “yapmayın, etmeyin” diyen yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 189 Okunma Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 552 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar