ABD zırhlıları, Mehmetçiğe çevrildi

Askerimiz, görünürde IŞİD'i temizlemek için çalışıyor ama aslında birden çok güce karşı mücadele ediyor. Suriye'den ne zaman çıkacağı da belli değil. Başbakan...

Askerimiz, görünürde IŞİD'i temizlemek için çalışıyor ama aslında birden çok güce karşı mücadele ediyor. Suriye'den ne zaman çıkacağı da belli değil. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Fırat Kalkanı Harekatı, El Bab'dan sonra bitiyor” dediğine pişman oldu. Anlaşılan hükümet ve sarayın bilgilendirilmesinde de farklılıklar var. Cumhurbaşkanı, “El Bab'dan sonra sırada Menbiç ve Rakka'nın olduğunu” söyledi. Bu sözler bile askerimizin belki de yıllarca Suriye topraklarında kalacağının işaretiydi.
Cumhurbaşkanı “Rakka'ya da, Menbiç'e de gireceğimizi” söylüyor ama 175 gündür sınır ötesinde bulunan askerimiz de yorgun düştü. O görev için eğitilmiş yeterli birlik bulunmadığı için birlik değişimleri de çoğu kez mümkün olmuyor. Dahası önümüzdeki dönemde Güneydoğu'da da önemli hareketlilik bekleniyor. Gelişmeler, Fırat hattının iyice ısınacağını gösteriyor.

İÇ ÇATIŞMA UYARISI…

Askerimizin, Suriye topraklarında da bölücü örgütle, onların uzantısı olan YPG ile çatışmaya girmesi an meselesi… Kuşkusuz çatışmalar yaşanırsa şehitlerimiz de olacaktır. İşte böyle bir ortam yaşanırken, Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, halkoylamasında “hayır” diyecek olanları PKK ile birlikte anmaları, darbecilerle, FETÖ ile bağlantılı gibi göstermeleri, onlar yüzünden şehitlerimizin olduğunu göstermeleri toplumda iç çatışmayı tetikler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar