ABD yüzünden çok şehit veriyoruz

Genelkurmay Başkanlığı tarafından her gün yapılan basın açıklaması “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf...

Genelkurmay Başkanlığı tarafından her gün yapılan basın açıklaması “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile Birleşmiş Milletlerin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir” diye başlıyor.
Bu açıklamanın ardından o gün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmeler belirtiliyor, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtalarıyla kaç hedefin vurulduğu, Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından kaç DEAŞ hedefine yönelik hava harekatı gerçekleştirildiği, bunun sonucunda kaç teröristin öldürüldüğü bilgisi de yer alıyor.

DÜNYAYA BİZ DUYURDUK

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin El Bab'a girdiğini çarşamba sabahı erken saatte duyurdum ve dünya, askerimizin El Bab'a girdiğini sozcu.com.tr'den öğrendi. Haberimizin ardından El Bab'a girdiğimiz yetkililer tarafından da resmen açıklandı. Ancak girmekle olmuyor. Çatışmaların ne kadar süreceği, ne kadar kalınacağı da belli değil.
Hatırlayınız Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre, Mardin'in Nusaybin ilçelerini teröristlerden arındırmak, onların yerleştirdiği el yapımı patlayıcıları temizlemek aylar almıştı. Örgüt için El Bab öyle hemen bırakılıp gidilecek yer değil. Aylardır, Türk askerine nasıl daha fazla kayıp verdirmek için hazırlık yapıyorlardı.

CENNETE GİDECEKLERİNE İNANIYORLAR

ABD ve koalisyon güçleri, Türk askerinin Suriye sınırının 20 kilometre derinliğine inemeyeceği, aksi halde Suriye ve Rusya uçaklarıyla karşı karşıya gelebileceğimiz uyarısında bulundu. Dahası, denilen derinliği geçmemiz durumunda, kendilerinden bir destek gelmeyeceğini de bildirdiler.
Türkiye, ABD ve koalisyon güçlerinin bu uyarısını dikkate almadı, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle birlikte El Bab'a yürüdü. Yabancı bir ülke toprağında, her tarafın tuzaklarla dolu olduğu yörede şehit ve gazi vermemek mümkün değil. Suriye harekatında 61 şehidimiz oldu. Özel Kuvvetler'in, komandoların şehit vermemesi için gereken titizlik gösteriliyor. Ama canlı bomba, patlayıcı yüklü araçlarla eylemlerin önüne geçilemiyor. Bu eylemi gerçekleştirmeleri halinde onların cennete gidecekleri, hurilerle birlikte olacakları söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 543 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar