İtirafçının itirafı: Daha bunlar ne ki…

Terör örgütleri memleketi istila etmiş ve buna yıllarca seyirci kalınmış olacak ki, şimdi operasyon üzerine operasyon yapılıyor. Bakıyorsunuz bir gecede 500'ün üzerinde IŞİD militanı, 300'ün...

Terör örgütleri memleketi istila etmiş ve buna yıllarca seyirci kalınmış olacak ki, şimdi operasyon üzerine operasyon yapılıyor. Bakıyorsunuz bir gecede 500'ün üzerinde IŞİD militanı, 300'ün üzerinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi gözaltına alınıyor. Darbe girişimiyle ilgili ifadeleri okuduğumuzda, toplantılar yapılıyor, emirler veriliyor, darbe günü için hazırlıklar yapılıyor. Ama nasıl oluyorsa bu konuda istihbarat birimleri tam anlamıyla uyumuş…
Son dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili “Şu kadar pilot atıldı”, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan görevli şu kadar asker gözaltına alındı” haberleri eksik olmuyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, pilot açığını kapatmak için daha önce emekliye ayrılanları göreve çağırmak zorunda kaldı. 15 Temmuz gecesi 35 uçak, 37 helikopter “uçuş yasağı”na rağmen kullanıldı.

‘İTİRAFÇILIK İÇİN TALEBİM OLMADI'

“Ergenekon”, “Balyoz”, “Poyrazköy” gibi soruşturma ve davalarda olduğu gibi darbe girişiminin de “gizli tanığı”, “itirafçısı” çok… Gizli tanık ve itirafçıların ifadeleriyle tek başına asla yetinilmemeli, iddiaları başka bilgi ve belgelerle desteklenmeli. Yoksa geçmişte yaşananların benzerleri bugün de yaşatılır.
“Eski cemaat imamı” olduğunu öne süren kişinin itiraflarıyla da çok sayıda asker tutuklandı. Birçok ifadede adı geçen “eski FETÖ imamı” olan itirafçının adını açıklamıyor, gönderdiği mektuptan bir bölüm aktarıyorum:
“2 sene önce; iyi niyetle çıkılan yolda niyetin değişimini görerek birkaç kez yollarını ayırmış biri olarak ‘hiçbir şey talep etmeden' gerekenleri, gerekli makamlara anlatarak görevimi yapmaya çalıştım. Bu sırada sorumluluğu üzerime alarak savcılara ‘Lütfen beni tutuklayın' dedim. Yetiştirmiş olduğum personel, bir halt ederken ve sonucunda tutuklanırken, benim elimi kolumu sallayarak gezmem pek vicdani değildi.
Ancak her nedense; tutuksuzum ve sudan çıkmış balık gibi yaşantıma tüm maddi-manevi zorluklara tek başıma katlanarak, benimle ve ailemle uğraşılmasına rağmen devam ediyorum. Siz de takdir edersiniz ki; konu hakkında anlatılacak çok şey vardır. Ancak şu ana kadar medyadan uzaktayım. Yapının yurt dışındaki çalışmalarını gördükçe yerimde duramıyorum. Medyada, henüz buzdağının görünen yüzü çıktı. Gerisi haddim değil, susmalıyım.”

DENİZ KUVVETLERİNDE 54 KRİTER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 547 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar