“Kozmik Oda”dan fışkıran bilgiler

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'na ait 11 numaralı odada bulunan fotoğraf makinesi hafıza kartında bir apartmanın girişinin kapı zillerinin bulunduğu bölümün fotoğrafı görüldü. 15...

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'na ait 11 numaralı odada bulunan fotoğraf makinesi hafıza kartında bir apartmanın girişinin kapı zillerinin bulunduğu bölümün fotoğrafı görüldü. 15 numaralı dairede yazar Nuri Pakdil ikamet ediyordu.
Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bilgisi dahilinde, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki iki subay, Albay Baki Kaya'yı izliyordu. Baki Kaya, şair-yazar Nuri Pakdil'i zaman zaman evinde ziyaret ediyordu. Takip tutanaklarında, Albay Kaya'nın, Pakdil'le birlikte alış-veriş merkezine birlikte gidip yemek yedikleri de yer alıyor, telefon HTS kayıtları da bunu doğruluyordu. Kaya'dan şüphelenilmesinin nedenlerinden biri de, Pakdil'e bilgi-belge aktardığıydı.

CUMHURBAŞKANININ BEĞENDİĞİ SELAMLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nuri Pakdil'i yakından tanıyor ve kendisine “Nuri Abi” diye hitap ediyordu. Erdoğan, Pakdil için “Bize devrimci başkaldırıyı öğretti” diyordu. Bir gazetenin düzenlediği Necip Fazıl ödül töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine bir selamlama konuşması yapan kişi de yazar Nuri Pakdil'di. Pakdil'in selamlaması şöyle oldu:
“Sevgili arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımız, benim o ünlü selamlamamı yapmamı istedi. Onu kırmadan devam ediyorum: Sevgili arkadaşlar, hepinizi antiemperyalist, antikapitalist, antisosyalist, antiazist, en önemlisi de Türkiye özeline ait olmak üzere antifiravunist bilinçle selamlıyorum. Ne mutlu ezeli, ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed'in şefaatçisi olanlara. Şimdi bir slogan atacağım, çok yoğun bir alkış bekliyorum. Sloganım şudur: “Ne mutlu Müslüman'ım diyene!”

DİŞLİ İLE İZLENEN ALBAY BİRLİKTE

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar