FETÖ’cüler Genelkurmay’ın kalbini dinlemeye almış

Genelkurmay Başkanlığı görevini en uzun süre Fevzi Çakmak yaptı. 1935 yılında yaptırılan Genelkurmay karargahında Çakmak'ın heykeli de adını taşıyan salonda bulunuyor. O salonda öyle...

Genelkurmay Başkanlığı görevini en uzun süre Fevzi Çakmak yaptı. 1935 yılında yaptırılan Genelkurmay karargahında Çakmak'ın heykeli de adını taşıyan salonda bulunuyor. O salonda öyle sıradan toplantılar değil, “çok gizli” toplantılar yapılır. Eğer “Çakmak Salonu”nda toplantı yapılıyorsa, ya da orada toplantı yapılacağı planlandıysa, toplantının milli güvenliğimizle ilgili, başkalarının asla duymaması gereken konular olduğu bilinir.
Milli Güvenlik Kurulu'nun bütün hazırlıklarını askerler o salonda yapar. İçeride ne konuşulduğunu o toplantıya katılma yetkisi olmayanlar bilmez. Yüksek Askeri Şûra toplantısı da Başbakan'ın başkanlığında yine Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilir. Toplantı başladığında giriş kapısının hemen yanında ışıklı “Çok gizli toplantı” yazısı belirir. Kapının sağında bayrağımız, Atatürk'ün tablosu önünde nöbetçi askerler bulunur. Dinlemelere karşı da sıkı önlemler alınır.

MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİ

Yüksek Askeri Şura'da yalnız bir üst rütbeye terfi edecek, görev süresi uzatılacak askerler değil, TSK'dan çıkarılacakların durumu da, bunların irticai faaliyetle, yasadışı yapılarla ilişkileri de ele alınıyor. Hangi orgeneral ya da oramiralin Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilen çok gizli toplantıda neler söylediği de önemli. Bunlar da kayda alınır ve çözümüyle birlikte kasada saklanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 549 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar