“Vatan için gidiyorum, senin için döneceğim” dediler ama…

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu, sözde “araştırıyormuş” gibi yaptı, görev süresini doldurdu. Bin sayfayı aşan rapor hazırlanıyor. Komisyonda asıl dinlenmesi gerekenler değişik...

TBMM Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu, sözde “araştırıyormuş” gibi yaptı, görev süresini doldurdu. Bin sayfayı aşan rapor hazırlanıyor. Komisyonda asıl dinlenmesi gerekenler değişik gerekçelerle dinlenmediği gibi adeta bazı kişileri özellikle “aklamak” için dinledikleri de oldu. Gerçeklerin ortaya çıkması için halen tutuklu olan bazı erler ve askeri öğrenciler de dinlenebilseydi.
Erlerin ve askeri öğrencilerin durumları da farklı. Vatan görevi için giden erler şimdi “vatan haini” diye cezaevinde… Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları kuşkusuz her şeyi dikkatle araştırıyordur. Erlerin, askeri öğrencilerin durumu, komutanlardan farklıdır. Komutanı ne emrederse onu yapmak durumunda olan erlerin ailelerinden gelen birkaç mektup okuyalım:

KINA YAKIP GÖNDERİLENLER

“Ben, Ankara 28. Mekanize Piyade Tugayı'nda askerliğini yapan er Ekrem Köse'nin nişanlısı Neslihan Akbaş. Nişanlımın askerliğinin bitmesine 2 ay vardı. 15 Temmuz gecesi, komutanları tarafından ‘tatbikat, teröristler Genelkurmay'ı bastı' yalanlarıyla kandırıldılar. Yiğitlerimiz, erlerimiz neredeyse 6 aydır cezaevinde. İçinde bulunduğu tank bozulduğu için lojistikte beklediler. Orada öğrendiler olayı ve darbenin ne demek olduğunu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar