İşte, Özkök’ün söylediği MGK kararı ve sonucu

“15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ü dinledi. Aslında Özkök'ün açıkladığı yeni bir şey de olmadı. Özkök, 2004 yılında...

“15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ü dinledi. Aslında Özkök'ün açıkladığı yeni bir şey de olmadı. Özkök, 2004 yılında Fetullah Gülen cemaatiyle mücadele amacıyla Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) karar alındığını söyledi.
MGK kararlarını açıklamak suç… Özkök'ün varlığından söz ettiği MGK kararının belgesini gazeteci Mehmet Baransu yıllar önce ortaya koymuştu. MGK kararlarını açıklamak gazetecinin başına ciddi dert açar. Çünkü, bu belgeleri yazdığınız zaman cezası 8 yıldan başlıyor, üstelik hapis cezasına çarptırılmanız halinde bu cezanın ertelenmesi ya da paraya çevrilmesi de yok.

SEZER GÜNDEME GETİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde sıkça gündeme getirdiği bu belge, MGK'nın, Fetullah Gülen cemaatiyle mücadele edilmesi için karar almasına ve bunu hükümete tavsiye etmesine rağmen bırakın mücadeleyi, Gülen'le işbirliğinin daha da artırıldığı anlaşılıyor.

MGK, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında 25 Ağustos 2004 tarihinde toplandı. O toplantıda şu karar alındı:
“24 Haziran 2004 tarihli MGK toplantısının gündem konularından biri olan ‘Türkiye'deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fetullah Gülen' konusu gündeme gelmiş, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının Hükümete bildirilmesine karar verilmiştir.”
Kararda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un imzaları var. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in kararda ismi var ama imzası yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.807 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar