Biz sorduk, Genelkurmay cevaplandırdı

15 Temmuz “Darbe Girişimi”yle ilgili bilinmeyen ya da farklı bilinen çok şey açığa çıkacaktır. Karargahta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a silah çekilirken, Akıncılar Hava Üssü'nde...

15 Temmuz “Darbe Girişimi”yle ilgili bilinmeyen ya da farklı bilinen çok şey açığa çıkacaktır. Karargahta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a silah çekilirken, Akıncılar Hava Üssü'nde birbirinden garip olaylar yaşanırken, aynı saatlerde bazı kuvvet komutanlarının düğünde olması, oradan kaçırılması, terörle mücadelenin Güneydoğu'daki en üst komutanı olan 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin tutuklanması, Başbakanlık'ta yaşananlar parça parça ortaya çıkıyor.
Cumhurbaşkanlığı'nda başyaver, Genelkurmay ve kuvvet komutanlıklarında emir subaylarının, bazı özel kalem müdürlerinin darbecilerle birlikte hareket etmesi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın olaylardan haberdar edilmemesinin nedeniyle ilgili çok şeyler söyleniyor. Genelkurmay'da yaşananları yakından bilen bir komutana sordum, o cevaplandırdı:

BİZE İSTİHBARAT GELMEDİ

– Saat 16.00 civarında Genelkurmay Başkanlığı'na MİT'ten istihbarat gelmesine rağmen darbenin önlenmesi için neden gerekli önlemler alınmadı?
– Bazıları bilip bilmeden çıkıp ahkam kesiyor ve ‘derin analiz'ler yaptığını sanıyor. Bunu yaparken de kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Saat 16:00'da Genelkurmay'a darbe yapılacağı istihbaratı bildirilmesine rağmen neden gerekli önlemlerin alınmadığı soruluyor. Öncelikle şunu belirtelim: İstihbarat biriminden istihbarat gelmedi. Bir FETÖ mensubu olup sonra bundan döndüğünü söyleyen bir subay MİT'e gidip ‘Bu örgüt içinde bulunmaktan dolayı pişmanım. Size bir ihbarda bulunacağım. Kara Havacılık Okulu'nda (KHO) bu akşam (Cuma) saat 19:00 sularında bazı hareketlilikler olabilir. Olağandışı olarak birkaç helikopteri kaldırıp bir şeyler yapabilirler' diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar