Sıra “çözüm sürecine” geldi

İsrail, Rusya derken Mısır'la, yakın bir gelecekte Suriye ile ilişkilerimiz düzelebilir. Bölücü terör örgütü PKK ile yeniden “çözüm süreci” adı altında görüşmeler...

İsrail, Rusya derken Mısır'la, yakın bir gelecekte Suriye ile ilişkilerimiz düzelebilir. Bölücü terör örgütü PKK ile yeniden “çözüm süreci” adı altında görüşmeler başlarsa buna da şaşırmamak gerekiyor. Belki de o görüşmeler yine başlamıştır. Hatırlayınız; Oslo'da, İmralı'da, Kandil'de örgütle görüşmeler yapıldığına ilişkin iddialar gündeme getirildiğinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, böyle görüşmeler olmadığını öne sürüyor, söyleyenlere de ağır hakaretlerde bulunuyordu.
Başbakan Binali Yıldırım da “Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımızı azaltacağız” derken, acaba bölücü örgütü nerede görüyor. Çünkü, öyle bir dönem yaşadık ki bölücü örgüte dönük operasyon yapılmasına bile izin vermediler, PKK'nın başının isteğiyle bakanlar, bürokratların görevden alındığı gündeme getirildi.

GÖRMEZDEN Mİ GELİNECEK?

Basında birçok konu yer almıyor. O yüzden uygulamalara karşı çıkanlar broşürlerle yapılanları halka birebir onların sözlerini hatırlatıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden bölümler:
26 Eylül 2011: “PKK ile görüşme talimatını bizzat ben verdim. Biz. İmralı olsun, Oslo olsun çok açık ve net bu adımları attık. MİT Müsteşarı Emre Taner zamanında başlattık bu görüşmeleri, Hakan Fidan zamanında da sürdürdük.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 339 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.803 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar