Başkanlardan, başkana “uyarı” mektubu

AKP bü­rok­ra­si­de ya­pa­ca­ğı tüm ata­ma­la­rı yap­tı. AK­P’­nin kur­du­ğu bü­rok­ra­si dü­ze­ni “se­çim...

AKP bü­rok­ra­si­de ya­pa­ca­ğı tüm ata­ma­la­rı yap­tı. AK­P’­nin kur­du­ğu bü­rok­ra­si dü­ze­ni “se­çim hü­kü­me­ti­”ne ata­ma ya­sa­ğı ge­ti­re­rek sür­dü­rül­mek is­te­ni­yor. “Ba­ğım­sı­z” di­ye ba­kan­lı­ğa ge­ti­ri­len­le­rin, AK­P’­ye en ya­kın isim­ler ol­du­ğu da or­ta­da…
Bü­rok­ra­si­de­ki dü­zen­siz­lik yar­gı­ya da sıç­ra­mış du­rum­da… Rad­yo ve Te­le­viz­yon Üst Ku­ru­lu­’na (RTÜK) baş­kan seç­mek için 15 Tem­mu­z’­da baş­la­yan se­çim tur­la­rın­dan bir tür­lü so­nuç çık­ma­dı. 18. tur ya­rın ya­pı­la­cak ama yi­ne so­nuç alı­na­ma­ya­cak. RTÜ­K’­te­ki du­rum­dan da­ha be­te­ri Yar­gı­ta­y’­da ya­şa­nı­yor. 28 Ni­sa­n’­dan bu ya­na Yar­gı­ta­y’­da üç dai­re baş­kan­lı­ğı için ba­zı gün­ler 3-4 kez se­çim tur­la­rı ya­pı­lı­yor ama hiç­bir aday se­çi­le­cek ço­ğun­lu­ğu el­de ede­mi­yor.

AKP, AÇIK OY­LA­MA İS­Tİ­YOR

Yar­gı­nın gi­de­rek si­ya­sal­laş­tı­rıl­dı­ğı, AK­P’­nin yar­gı üze­rin­de bü­yük bas­kı­lar kur­du­ğu sık­ça gün­de­me ge­ti­ri­li­yor. O yüz­den Ha­kim­ler ve Sav­cı­lar Yük­sek Ku­ru­lu­’nun (HSYK) ya­pı­sın­da de­ği­şik­lik ya­pıl­dı, yar­gı­da den­ge­le­ri de­ğiş­tir­mek için ya­sa­lar çı­ka­rıl­dı. AKP des­tek­li “Yar­gı­da Bir­lik Plat­for­mu­” oluş­tu­rul­du. Plat­form aday­la­rı üst gö­rev­le­re ge­ti­ril­di. Se­çim tas­nif ko­mis­yo­nu da il­ginç­tir hep Yar­gı­da Bir­lik Plat­for­mu üye­le­rin­den oluş­tu.
Yar­gı­tay 12. Ce­za Da­ire­si Baş­ka­nı Ay­şe Do­ğan, 15. Ce­za Da­ire­si Baş­ka­nı Hay­dar Ero­l’­un gö­rev sü­re­si 11 Mar­t’­ta dol­du, baş­kan­lık se­çi­mi­ne 16 Mar­t’­ta baş­lan­dı. 8. Ce­za Da­ire­si Baş­ka­nı Se­dat Ba­kı­cı­’nın gö­rev sü­re­si 25 Ni­sa­n’­da dol­du, 28 Ni­sa­n’­da se­çim için ilk tu­ra ge­çil­di. Ba­kın ara­dan 4-5 ay geç­me­si­ne rağ­men bu da­ire­le­re baş­kan se­çi­le­mi­yor. Ni­çin? Çün­kü 516 üye­si bu­lu­nan Yar­gı­ta­y’­da hiç­bir aday se­çil­me­si için ye­ter­li olan 258 oyu ala­mı­yor. AKP, ço­ğun­lu­ğu el­de et­mek için Yar­gı­ta­y’­a ge­rek­li-ge­rek­siz çok sa­yı­da ata­ma yap­tı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 546 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 913 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar