HDP’yi kapatmaya gücünüz yetmez. Çünkü…

Yurt genelinde PKK, IŞİD, DHKP-C operasyonları yapılıyor. Bin 100 kişi gözaltına alındı. Daha bitmedi alınmaya da devam ediyor. Başbakan, “Türkiye, bir hafta öncesinin Türkiye’si değil” diyor. Bu...

Yurt genelinde PKK, IŞİD, DHKP-C operasyonları yapılıyor. Bin 100 kişi gözaltına alındı. Daha bitmedi alınmaya da devam ediyor. Başbakan, “Türkiye, bir hafta öncesinin Türkiye’si değil” diyor. Bu kadar kişiyi gözaltına almakla acaba neyi hallettiler belli değil.
Savcılık bir operasyon talimatı verdiyse bunlarla ilgili Emniyet’in belki de aylarca süren bir çalışma yapmış olması gerekir. Biliyoruz ki kişi eğer tutuklanırsa “Bir şeyi var ki tutuklandı” diye düşünülür, onun mutlaka suçlu olduğu kanısına varılır.

“TUTUKLAYIN” BASKISI

Gözaltına alınan üç ayrı örgüte mensup olanların tutuklanmaması durumunda “Operasyonlar boş çıktı” değerlendirmesi yapılacak. Bakıyorsunuz, IŞİD’in sözde “İstanbul emiri” diye birileri tutuklanıyor. Ya da yıllardır kimliği, kişiliği, ne yaptığı, örgüt bağlantısı çok iyi bilinen Halis Bayancuk tutuklanıyor. Peki, bu kişilere, 32 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan canlı bomba eyleminden önce niçin dokunulmuyordu? Kimin koruması, kollaması altındaydı?
Hakim ve savcıların soruşturulmasından atama ve yer değiştirmelerine kadar yetkili olan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) bu operasyonları yakından izlediği, şüphelileri tutuklamayan hakimlerin sıkıntı yaşayabileceği konuşuluyor. İnanılır gibi değil. Ama geçmişte de “Balyoz” şüphelilerinin serbest bırakılması kararı vermesi beklenen hakime, “Ankara’nın talimatı var. Bırakan sonucuna katlanır. Serbest bırakma kararı verdiğinde dışarıda bekleyen darbe karşıtları tarafından linç edileceksin” denildiğini, bu olayı yaşayan hakimden dinlemiştim.
Bağımsız ve tarafsız yargının, hükümete karşı diye insanları tutuklama gibi bir görevi yok. Suç kanıtları kişinin tutuklanmasını gerektiriyorsa hakim zaten yasalara göre, vicdanına göre kararını verir. Yargı mensupları üzerinde “HSYK bu operasyonları yakından izliyor” denilmesi de yargıyı etkilemeye dönük bir adımdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar