Bunlar mı darbeci bunlar mı casus?

Mil­let­ve­ki­li se­çim­le­ri, ye­ni hü­kü­me­ti han­gi si­ya­si par­ti­le­rin ku­ra­ca­ğı, er­ken se­çi­me gi­di­lip gi­dil­me­ye­ce­ği...

Mil­let­ve­ki­li se­çim­le­ri, ye­ni hü­kü­me­ti han­gi si­ya­si par­ti­le­rin ku­ra­ca­ğı, er­ken se­çi­me gi­di­lip gi­dil­me­ye­ce­ği, se­çim hü­kü­me­ti­nin ku­ru­lup ku­rul­ma­ya­ca­ğı ko­nu­şu­lur­ken, “Er­ge­ne­ko­n”, “Bal­yo­z” gi­bi da­va­lar­la ha­yat­la­rı ka­rar­tıl­ma­ya ça­lı­şı­lan­la­rın ya­şa­dık­la­rı, bu kez baş­ka­la­rı­na ya­şa­tı­lı­yor.
Su­ri­ye­’ye gi­den TI­R’­lar­da ara­ma ya­pıl­ma­sıy­la il­gi­li ola­rak Cum­hu­ri­yet sav­cı­la­rı Sü­ley­man Bağ­rı­ya­nık, Ah­met Ka­ra­ca, Aziz Tak­çı, Öz­can Şiş­man, es­ki Ada­na Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Al­bay Öz­kan Ço­kay hak­kın­da “Ce­bir ve şid­det kul­la­na­rak Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Hü­kü­me­ti­’ni or­ta­dan kal­dır­ma­ya ve­ya gö­rev­le­ri­ni yap­ma­sı­nı kıs­men ve­ya ta­ma­men en­gel­le­meye teşebbüs” su­çun­dan ömür bo­yu ha­pis ce­za­sı is­te­ni­yor. Hak­la­rın­da ha­zır­la­nan id­di­ana­me mah­ke­me ta­ra­fın­dan ka­bul edil­di.
19 Ocak 2014’de Ada­na­’da dur­du­ru­lan TI­R’­lar­da ara­ma ya­pan 13 as­ker de tu­tuk­lu. Ara­la­rın­da Bin­ba­şı Be­kir Ka­ra­taş, üs­teğ­men ve teğ­men rüt­be­le­rin­de bu­lu­nan Hü­se­yin Öz­men, Ön­der Kır, Ha­kan Kap­lan, İs­ma­il Ön­der Ata da “ca­sus­lu­k”­la suç­la­nı­yor. Söz ko­nu­su ope­ras­yon­la Dev­le­tin giz­li sır­la­rı­nın or­ta­ya dö­kül­me­si­nin amaç­lan­dı­ğı öne sü­rü­lü­yor. As­ker­ler 7. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de yar­gı­la­nı­yor.

BU İŞ­LER ÖY­LE KO­LAY MI?

14 as­ker, 4 sav­cı ken­di­le­ri­ne ula­şan ih­bar­la il­gi­li iş­lem­le­ri yap­tık­la­rı için ca­sus­luk­la, hü­kü­me­ti or­ta­dan kal­dır­ma­ya dö­nük ey­lem­de bu­lun­mak­la suç­lan­ma­sı­na şa­şı­rı­yor­su­nuz. As­ker­le­rin avu­kat­la­rın­dan Ah­met Ka­ya­’nın yaz­dık­la­rı­nı oku­yun­ca da­ha da şa­şı­rı­yor­su­nuz. Ada­na­’da dur­du­ru­lan si­lah ve mü­him­mat yük­lü ol­du­ğu be­lir­ti­len TI­R’­la­rın Su­ri­ye­’de Ba­yır Bu­cak Türk­men­le­ri­’ne de gön­de­ril­di­ği Ada­na 7. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’nin 2014/161 esas sa­yı­lı dos­ya­sın­da sav­cı­lık id­di­ası, Cum­hur­baş­ka­nı, Baş­ba­kan ve ba­zı ka­mu gö­rev­li­le­ri açık­la­ma­la­rıy­la res­mi­yet ka­zan­mış ol­du.
Oy­sa, İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­nın 2014/41637 ha­zır­lık sa­yı­lı dos­ya­sın­dan ya­pı­lan so­ruş­tur­ma­da, TI­R’­lar­da­ki mal­ze­me­le­rin “Ha­lep şeh­rin­de­ki Türk­men­le­r’e git­ti­ği­” ile­ri sü­rü­le­rek so­ruş­tur­ma ya­pı­lı­yor. Tu­tuk­lu­luk in­ce­le­me­si ile şüp­he­li­le­rin tu­tuk­lan­ma­sı ve tu­tuk­lu­lu­ğun de­va­mı­na ka­rar ve­ri­len Sulh Ce­za Ha­kim­li­ği’n­de­ki ge­rek­çe­ler­de de yi­ne “Ha­lep şeh­rin­de­ki Türk­men­le­r’e bu yar­dım­la­rın gön­de­ril­di­ği­” ile­ri sü­rü­lü­yor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu teröristler, düğmeye basılmasını mı bekliyor? 27 Mart 2024 | 524 Okunma Mağdurlar ve emekliler dip dalgası geliyor 22 Mart 2024 | 912 Okunma Lütfü Savaş: Benim seçime harcayacak param yok ki, başkasına nasıl vereyim? 20 Mart 2024 | 425 Okunma Genelkurmay belgelerine göre o sayı asla öyle değil 19 Mart 2024 | 1.085 Okunma Son eseri: 100. Yıl Camisi ve Şehitler Anıtı oldu 15 Mart 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar