İşte belgesi: Maaş zammında hepsi anlaşmış

TBMM Başkanlığı için yapılan ilk iki turdan sonuç alınamayacağı biliniyordu. Salı akşamı saat 20.30 civarında MHP’nin önde gelen isimlerinden birisi, önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a...

TBMM Başkanlığı için yapılan ilk iki turdan sonuç alınamayacağı biliniyordu. Salı akşamı saat 20.30 civarında MHP’nin önde gelen isimlerinden birisi, önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakın eski milletvekilini telefonla aradı, “Biz, adayımızı son tura kadar destekleyeceğiz. 4. turda serbest bırakacağız. Baykal’ın başkanlığı şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Aynı saatlerde, CHP grup başkanvekilleriyle yapılan telefon konuşmasında da bu bilgi verildi. CHP’de büyük bir rahatlık vardı. CHP, MHP ve HDP oylarıyla TBMM Başkanlığı muhalefete geçiyordu. Ancak gece yarısından sonra AKP ve MHP’liler arasında yoğun bir trafik başladı. İşte, ne olduysa o saatten sonra oldu. Hava yavaş yavaş değişti. Oylama saati yaklaştığında bu kez AKP’de büyük bir rahatlık vardı. CHP’nin, düğümü çözme çabaları ise sürüyordu.

ÖNERİ ÜZERİNE ÖNERİ

CHP kanadı, son turda MHP milletvekillerinin CHP adayı Baykal’a oy vermesi için hemen her türlü fedakarlığa da hazırdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşülüyor, onun da onayı alındıktan sonra, bu öneriler MHP’ye götürülüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 340 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.804 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar