Trump geri adım atar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Çin-ABD yolculuğuna çıkarken yaptığı basın toplantısında, daha önce de dile getirdiği temennisini tekrarladı ve Washington’a gelinceye kadar Başkan Donald...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Çin-ABD yolculuğuna çıkarken yaptığı basın toplantısında, daha önce de dile getirdiği temennisini tekrarladı ve Washington’a gelinceye kadar Başkan Donald Trump’ın YPG’ye askeri yardım konusunda verdiği karardan döneceğini umduğunu söyledi.


Trump önümüzdeki salı günü Beyaz Saray’da Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde -veya bu görüşmeler sonucunda- YPG ile ilgili kararından vazgeçer ve Ankara’nın talebini yerine getirir mi?
Türkiye’nin isteği ve beklentisi, ABD’nin Suriye’de IŞİD’in merkezi Rakka’ya karşı girişilecek operasyonun dışında tutması ve bu Kürt örgütünü PKK’nın uzantısı bir terör şebekesi olarak kabul etmesidir.
Analistler Trump’ın Erdoğan’ın şimdiye kadarki demeçlerinde ifade ettiği şekliyle bu talebi kabul etmesi ve hafta başında kesinleştirmiş olduğu YPG’ye askeri destek kararından geri adım atması ihtimalinin çok zayıf olduğu kanısındalar.
Oldubitti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kötü gün dostları 27 Eylül 2021 | 131 Okunma Merkel’siz Almanya nasıl olacak? 25 Eylül 2021 | 204 Okunma Türkiye’nin BM atılımı 18 Eylül 2021 | 249 Okunma 11 Eylül dersleri! 11 Eylül 2021 | 284 Okunma Afganistan’da ‘yeni düzen’sizlik! 04 Eylül 2021 | 292 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar